Så blev Trumps dag i rätten – ”Ett avskyvärt maktmissbruk”

Tillägg 2023-06-14 14:50: Frihetsnytt har tagit del av ett utskick som gått ut från Trumpkampanjen, där han pekar ut att USA inte längre är en demokrati och att behandlingen av honom är något som hör hemma i en kommunistisk stat.
Det blev en heldag för Donald Trump under tisdagen. Först infann han sig i domstolen, där han förklarade sig oskyldig till de anklagelser som riktas mot honom. Hur det hela slutade verkar ha orsakat vänstern stor ilska, även om anklagelserna kvarstår. Dessutom fyller en viss före detta president år under onsdagen.

Under tisdagen (natten till onsdagen, svensk tid) infann sig Donald Trump i domstolen i Miaml, Florida, för att svara på anklagelserna om att olovligen ha förvarat stora mängder hemligstämplade dokument i sitt hem.

I rätten förklarade han sig vara oskyldig till brott, men höll sig tyst under större delen av de 47 minuter som han befann sig i domstolen, rapporterar Reuters.

Han tilläts därefter att lämna domstolen med endast vissa restriktioner, såsom förbud att kontakta vittnen. Men han fördes inte därifrån i handbojor eller orange fånguniform, vilket hans motståndare hoppats på. Han fick behålla sitt pass och är fri att resa vart han vill, både inrikes och utrikes.

Firades av två anledningar

Direkt efter att han varit i rätten åkte Trump vidare till caféet Versailles i Little Havana, området som bebos av exilkubaner, en uttalat republikansk grupp. Där träffade han anhängare som visade sitt stöd för honom och uttryckte sin glädje över att han fortfarande var en fri man.

Det var dock inte det enda som firades. Det sjöngs även ”happy birthday”, eftersom Trump fyller 77 år under onsdagen. I en video som publicerats av Associated Press säger Trump ”Vilken födelsedag. Vi har en regering som är utom kontroll.”

Trump brukar dock föredra att fira sina födelsedagar under mer enkla former och gör ingen stor sak av det, enligt New York Post.

”Ett avskyvärt maktmissbruk”

Han flög därefter till New Jersey, där han på sin golfklubb Trump National Golf Club i Bedminster, talade till de många anhängare som samlats där, rapporterar Fox News.

Där kallade han åtalet ”det mest avskyvärda maktmissbruket i vårt lands historia” och påtalade hyckleriet med att han hotas med 400 års fängelse, för att ha förvarat dokument, som han hävdade var hans egna, medan flera tidigare presidenter gjort sig skyldiga till grova övertramp och kommit undan.

Bill Clinton tappade bort kärnvapenkoder, Vita Huset ”tappade bort” runt 22 miljoner mejl under George W. Bush, samt de många oegentligheter som kan knytas till president Joe Bidens familj, nu senast i synnerhet den skandalomsusade presidentsonen Hunter Biden. Frihetsnytt har skrivit om den ökända laptop-historien, där flera allvarliga uppgifter framkom som talade för att far och son Biden varit inblandade i flera fall av korruption, bland annat i Ukraina.

Men detta har etablissemanget sett mellan fingrarna med och istället siktat in sig fullkomligt på Trump, en av de som på allvar sagt att han kommer utmana makten, driva igenom fred i Ukraina, ta strid för yttrandefriheten och bekämpa massinvandringen.

”Kommunism har till slut anlänt”

I ett utskick, som skickats ut till sympatisörer och som Frihetsnytt tagit del av, påtalar Trump att den kommunistiska ideologin har anlänt till USA:s stränder. Behandlingen av honom, där det politiska systemet vill sätta en politisk motståndare i fängelse i 400 år, är något som bättre passar kommunistiska diktatorer som Josef Stalin och Mao Zedong, än de amerikanska presidenterna George Washington och Abraham Lincoln.

Men trots den allvarliga och mörka situationen uppmanar han sina anhängare att inte tappa hoppet, utan fortsätta att kämpa för att återställa ett fritt USA.

Starkt stöd bland kollegorna

Medan etablissemanget aktivt jobbar för att få honom fälld, har flera republikanska politiker, inklusive konkurrerande presidentkandidater backat upp honom.

Under tisdagen kunde Frihetsnytt rapportera att Arizona-politikern Kari Lake skulle befinna sig på plats för att direkt visa sitt stöd för Trump.

Även presidentkandidaten Vivek Ramaswamy befann sig på plats utanför och lovade att om han vann presidentvalet skulle han benåda Trump vid en fällande dom. Han uppmanade även samtliga republikanska kandidater att garantera en benådning om någon av dem skulle vinna, rapporter Daily Mail.

Jag har undertecknat ett åtagande att benåda president Trump omedelbart den 20 januari 2025(1) för de federala anklagelserna i USA mot Donald J. Trump och [tidigare medhjälpare] Waltine Nauta.

(1) Datumet då den segrande presidenten svärs in.

Även den tidigare demokratiska presidentkandidaten och maktkritikern Tulsi Gabbard, som svängt och blivit en av Trumps allierade, kallade åtalet för ”den sista spiken i den amerikanska demokratins kista”, enligt Breitbart.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter