Så kan du öka din dragningskraft som man – del 1

Om du som man vill bli attraktiv på dejtingmarknaden måste du skapa dig ditt värde. Så enkelt är det och även ifall det kan låta orättvist så innebär det samtidigt en stor möjlighet. Som man behöver du inte nödvändigtvis ha vunnit det genetiska lotteriet för att få ett brett urval av fantastiska kvinnor. Genom att jobba hårt med din personliga utveckling inom flertalet livsområden kan du höja ditt SMV och gå väldigt långt!

Vad betyder SMV?

En del av er har säkert hört talas om begreppet ”SMV” eller ”sexual market value” eller sexuellt marknadsvärde på svenska. Det är inte ett mått som hemska människohandlare eller hallickar använder sig av i marknadsföringssyfte (vad jag vet i alla fall), utan är främst ett mått på en persons sexuella dragningskraft på framförallt dejtingmarknaden. Det vill säga, ett mått på hur många potentiella partners av motsatt kön man har förmåga att attrahera för långvariga, seriösa förhållanden. Man kan säga att det är ett naturens mått på ens möjligheter att kunna attrahera en framtida partner.

En person med lågt SMV har därför små möjligheter att attrahera framtida partners medan en person med högt SMV har stora möjligheter att göra detsamma. Ens genomsnitt bestäms därför av populationen av motsatt kön (det vill säga av naturen) och kan dessutom skifta åt bägge håll över tid beroende på de livsstilsval man gör. Därför bestämmer endast kvinnorna en mans attraktionsgrad och vice versa. Eller snarare, det är orden och domen från motsatta könet som väger tyngst, inte vad gruppmedlemmarna av samma kön säger.
Eftersom män och kvinnor är olika av naturen så bestäms deras respektive SMV utefter ganska olika kriterier.

Bör ej förväxlas med andra kvalitéer & egenskaper

Det är dock viktigt att påpeka att ens dragningskraft på dejtingmarknaden inte automatiskt behöver korrelera med (eller utesluta) övriga personliga kvalitéer och egenskaper som vederbörande har. En man eller kvinna med ett lågt SMV kan givetvis ha en stark dragningskraft på många andra områden och besitta kvalitéer och egenskaper som få andra har (många genier, uppfinnare och entreprenörer hör till denna grupp).

Likväl som en man eller kvinna med högt SMV kan besitta en stor brist på många kvalitéer och egenskaper. Med andra ord avgör inte din dragningskraft på dejtingscenen ditt personliga värde. Det är faktiskt bara du själv som bestämmer och därför bör du inte hänga läpp ifall du inte vunnit det genetiska lotteriet eller råkar ha ett lågt SMV för stunden.

Försök istället att acceptera de kort du tilldelats och jobba på dina personliga kvalitéer och egenskaper. Då kan du dels höja det litegrann men framförallt känna dig mer tillfreds med dig själv, och personer som är bekväma med sig själva drar förr eller senare alltid till sig intresse. Innan du är beredd att vara tillsammans med och tycka om någon annan måste du först vara beredd på att tycka om dig själv.

Hur bestäms det?

Men hur bestäms då detta osynliga och enhetslösa mått?
Det beror helt på ifall du är man eller kvinna eftersom män och kvinnor är biologiskt (och psykologiskt) olika och därför kommer att bedömas enligt olika måttstockar. Egenskaper som är attraktiva och ger ett högt SMV hos en kvinna behöver därför inte innebära detsamma för en man. Kom också ihåg att detta naturens värde inte är satt i sten utan faktiskt kan ändras med tidens gång, beroende på de livsval man gör. Oavsett ifall du är man eller kvinna kommer din dragningskraft tveklöst att svänga fram och tillbaka flera gånger under en livstid.

Hur bestäms det för kvinnor?

För kvinnors del bestäms deras dragningskraft till stor del av deras ungdomlighet och yttre attribut (dvs hur vackra de är) eftersom de är tydliga hälso- och fertilitetsmarkörer. Egenskaper som femininitet, medgörlighet, lojalitet, temperament och kyskhet väger också tungt hos män. Det innebär att en kvinna i unga år som inte vunnit det genetiska lotteriet till stor del kan höja sitt SMV genom att ta hand om sin hälsa, uppvisa god karaktär och traditionellt feminina egenskaper.
Kvinnor har i regel som högst dragningskraft (SMV) i unga år, framförallt mellan 18-28 års ålder. En ung kvinna som ser bra ut behöver oftast inte göra särskilt mycket för att dra till sig uppmärksamhet från flertalet män. Detta värde dalar dock snabbt efter 30 års ålder vilket är naturligt då kvinnor har ett ganska kort fertilitetsfönster.

Vill en kvinna hitta bästa möjliga man bör hon därför göra det i ganska unga år (mellan 18-25) då hennes fertilitet dalar snabbt efter framförallt 30 årsdagen. Detta är något som alltför många karriärkvinnor inser just i 30-åren när deras fertilitetstopp för länge sedan passerats. De har då två val: Att antingen sänka sina krav på en lämplig man (ifall de gärna vill ha en) eller att behålla skygglapparna på och fortsätta ställa skyhöga krav på männen hon vill ha. Risken är då överhängande att hon då blir utan både man, barn och familj.

Kom ihåg att detta inte bara är min personliga uppfattning, utan biologiska fakta som är svåra att förneka. Man kan göra det ifall man vill men verkligheten kommer alltid ikapp, varför det är bäst att bara gilla läget och acceptera naturens gång. Vi kan inte ändra på den, hur mycket vi än önskar det och skulle vilja det. Denna kurva illustrerar ganska tydligt hur män och kvinnors attraktionskraft vanligtvis varierar med åldern.

denna hemsida förklaras SMV-begreppet lite närmre.

Hur bestäms det för män?

För mäns del har deras dragningskraft dock inte lika mycket att göra med ålder och yttre attribut då män har ett nästan livslångt fertilitetsfönster. Även ifall yttre attribut som fysik, hälsomarkörer och kroppslängd givetvis spelar in och inte är oviktiga så är det inte enbart dessa som genererar ett högt SMV hos det motsatta könet. 

Förutom yttre hälsomarkörer är det mer egenskaper som har med beskydd, mental stabilitet, social kompetens och ansamlandet av resurser att göra. Som till exempel karisma, humor, pengar, stoicism, mod, makt och status, samt praktiska färdigheter (kunna bygga, fixa och laga saker). En lång och snygg man kan därför ha en låg dragningskraft hos kvinnor ifall han är pank, humorlös, saknar mod, karisma och praktiska färdigheter.
Likväl som en man av medellängd med ett alldagligt utseende kan ha en stor dragningskraft ifall han besitter flera av egenskaperna som den snygge mannen saknar.

Till skillnad från kvinnor dock, så har män ett nästan livslångt fertilitetsfönster, det vill säga de kan bli fäder under nästan hela sin livstid. Därför planar mäns SMV ut väldigt långsamt över tid jämfört med kvinnors. Genom att till exempel ansamla stora resurser (pengar och ägodelar), makt och status över tid kan en man fortfarande ha stor dragningskraft långt upp i åren. 

Orättvist tycker en del men jag hävdar att det är helt och håller rättvist. Detta då nästan alla män i tonåren får börja med ett SMV på botten som de sedan måste jobba mycket hårt för att få upp över tid. De är oftast helt osynliga för kvinnor i unga år och måste därför bevisa sig och skapa sig sitt värde. Detta medan kvinnor föds med sitt värde och inte behöver göra någonting i tonåren (förutom att se vackra ut) för att dra till sig massvis med uppmärksamhet. Att bli en man med stor dragningskraft (än mer att bli känd/berömd) är svårt och en på många sätt livslång kamp som tar mycket tid, självdisciplin och hårt arbete i anspråk. Det vore väl ganska orimligt ifall dessa uppoffringar inte ger någon form av belöning i slutänden?
Denna film beskriver för övrigt ovanstående ganska bra.

Dina bästa dagar är inte förbi

Ifall du är man och inbillar dig att dina bästa år passerat bara för att du nyss fyllt de 30 (vilket massmedierna ofta vill få dig att tro) så bör du tänka om. Festen har bara börjat och du kan göra den ännu bättre under kommande två decennier ifall du spelar dina kort rätt. Med andra ord, skulle du vara en man med låg dragningskraft idag så kan du garanterat höja den över tid. Dock kräver det väldigt mycket av dig själv, inte minst självdisciplin, självkontroll, fokus, hårt arbete och tron på den egna förmågan.

I den andra delen av denna artikel ska jag därför gå in på vad du som man kan göra för att höja ditt värde på dejtingmarknaden.Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter