Så kan du öka din dragningskraft som man – del 2

Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Många är de män som i unga år lägger ned mycket tid och resurser på att jaga uppmärksamhet och bekräftelse från damerna, mestadels med ganska klena resultat. De börjar i fel ände vilket de oftast inte upptäcker förrän de blivit äldre. Genom att istället tidigt fokusera på rätt saker kommer de inte att behöva jaga lika mycket i 30- och 40-åren. Det kommer till stora delar att falla på plats av sig självt!

Som man börjar du på noll

I min förra artikel på ämnet skrev jag lite om SMV (sexuellt marknadsvärde), det vill säga vad det är som gör män respektive kvinnor attraktiva på dejtingscenen. Eftersom män och kvinnor är biologiskt och psykologiskt olika är det helt olika egenskaper och attribut som gör dem attraktiva.

För kvinnors del är det mer bundet till yttre attribut som ålder och utseende, det vill säga fertilitets- och hälsomarkörer. Givetvis spelar även personliga egenskaper som samarbetsvillighet, undergivenhet och kyskhet också en stor roll. Därmed föds kvinnor med ett skyhögt SMV-värde som de sedan behöver bevara så gott det bara går. Åtminstone ifall de vill öka sina chanser att dra till sig de allra bästa männen.

För mäns del däremot är det mer bundet till personliga attribut som status, makt och resurser medan de yttre attributen är av mindre betydelse, om än inte helt oviktiga då grundläggande hälsomarkörer fortfarande behöver finnas där (som att inte rökhosta eller ha en 50 kilos ölkagge tillexempel). Här spelar givetvis även personliga egenskaper såsom mod, karisma, humor och praktiska färdigheter in. Lägg därför märke till att det som gör en man attraktiv har betydligt mer att göra med vad han lyckas skapa och förvärva snarare än utseendet, även ifall ett tilltalande utseende kan få in en fot i dörren många gånger.

Som man föds du därför med noll värde på dejtingscenen då du i unga år varken har lyckats (eller hunnit snarare) skapa något, än mindre förvärva någon livserfarenhet värd namnet. Ta bara en titt på Rollo Tomassi’s berömda SMV-kurva för bägge könen.
För att ha en chans på dejtingscenen blir din uppgift därför att höja detta SMV-värde vilket du gör genom att skapa saker och förvärva kunskaper, färdigheter, resurser och social status. Du behöver med andra ord använda tiden till att försöka ”Bli någon” vilket tar mycket tid, energi och fokus i anspråk.

De beslut du tar och de handlingar du utför i unga år kan därför få avgörande konsekvenser för resten av ditt liv, på både gott och ont!

Därför är dina unga år inte glansperioden

Det kan tyckas orättvist att du som man börjar på noll men det är så det ligger till och fungerar enligt naturens alla regler och lagar. Det är inte min personliga sanning eller uppfattning utan faktiskt den krassa verkligheten. Du kan välja att antingen likt en femåring sparka och skrika över hur orättvist och hemskt det är eller att ta det som en vuxen, det vill säga gilla läget och acceptera det.

En annan krass verklighet är att männen ur både ett historiskt och biologiskt perspektiv varit det disponibla könet, alltså de som offrats i krig, dött i arbetsplatsolyckor och tagit de farliga jobb som krävts i syfte att försvara (och försörja) familj, folk, fosterland och att bidra till att hålla samhället igång. Som man behöver du i någon mån uppfylla en eller flera av dessa syften för att ditt liv ska ha någon större mening och nytta. Annars blir du inte mycket mer än en kött- och benbit som bara existerar men inte lever. En sådan man med både mening och syfte i sitt liv (och som folk ser upp till) blir du oftast inte i unga år och därför är denna period av hävd inte glansperioden i ditt liv (kolla återigen på Herr Tomassi’s SMV-kurva). Du har inte hunnit skapa dig ditt värde än och är mestadels osynlig i samhället, inte minst för damerna. Detta är tyvärr i sin ordning och mer regel än undantag vilket är viktigt att ta i beaktande då alltför många unga män sänker sig själva när de suktar efter kvinnors uppmärksamhet och oftast inte får den besvarad.

Ett av få områden dock, där unga män har en stor fördel gentemot äldre är inom mer explosiva idrotter där ungdom, explosivitet/snabbhet och snabb återhämtning är avgörande. Dessa egenskaper höjer till exempel en fotbollsspelares värde på spelarmarknaden enormt för att sedan snabbt avta i de sena 20-åren (likt kvinnors fertilitet). Dock är det dumt att som ung man förlita sig på att tillhöra dessa undantag, varför du istället får acceptera att du kommer vara tämligen osynlig (på dejtingscenen) i unga år och istället rikta in dig på att skapa dig ditt värde över tid. Gör du det kommer du att få skörda rikligt i 30- och 40-åren istället, garanterat!

Använd dem istället förnuftigt

Vad du som ung man lägger dina unga år på får därför mycket större betydelse än du faktiskt tror. Som man är din uppmärksamhet och tid de kanske dyrbaraste resurser/tillgångar du har (även i unga år) och vad du lägger dem på idag kan få stor inverkan på hur ditt liv gestaltar sig längre fram.
Lägger du i unga år alltför mycket tid och uppmärksamhet på förströelser, njutningar, destruktivt umgänge och på att jaga damers uppmärksamhet kommer du (mest sannolikt) att gå in 30-åren i dåligt fysiskt skick, få riktiga vänner och med usel privatekonomi där du endast har de mest toxiska kvinnorna till ditt förfogande.

Lägger du istället de unga åren på att utbilda dig och hitta någon form av syfte, testa olika jobb, hålla kroppen i form, hitta genuina trofasta vänner samt intressen och hobbyer som engagerar dig, så får du med tiden ett stort försprång och dessutom ett flertal goda vanor på plats. Du ökar drastiskt dina chanser att bli en topprocent-man och att därmed få ett stort urval av flertalet fantastiska kvinnor.

Slappa och lev det goda livet som ung och få en medelmåttig framtid eller lägg på ett välriktat kol som ung (vilket innebär en del utmaningar och umbäranden) och få en mycket bra eller kanske rentav fantastisk framtid.
Jag vet att själv att det som ung, hormonstinn man kan vara otroligt svårt att hålla tankar och prioriteringar i styr men försök åtminstone att betänka följande ordspråk varje gång som tankar på damer, fester, diverse förströelser och njutningar börjar ta över alltför mycket:

”En man letar oftast en kvinna utan ett förflutet medan en kvinna oftast letar efter en man med en framtid”

Med det sagt bör livet inte enbart handla om arbete, slit och släp eftersom man ibland behöver belöna sig själv genom att få njuta lite och unna sig något. Annars orkar man inte gneta på utan går till sist in den berömda väggen. Det handlar därför om att ta belöningarna med måtta och samtidigt inte göra dem till det centrala i livet då för mycket av det goda på sikt gör en förslappad, omotiverad och deprimerad.

Spela med de kort du tilldelats

Som män föds vi alla olika, med olika egenskaper, personligheter och talanger, såväl fysiskt som psykiskt. Att vissa av oss, trots över 10 000-timmars övning, inte kommer att kunna bli nästa store konstnär, skådespelare, fotbolls- eller tennisstjärna är något vi faktiskt får acceptera då enastående resultat (oavsett område) är en kombination av mycket övning och talang/anlag. Ej heller kommer alla av oss att bli två meter långa, ha utseende likt en filmstjärna och/eller ha kritvita spikraka tänder. Det är bara att gilla läget och vackert acceptera att vi inte kan bli bäst på allt eller se ut precis som vi hade önskat oss ifall vi själva fick bestämma.

Det är få män som föds med hela paketet och därför får du som läser detta istället försöka göra det bästa av situationen genom att spela så bra du kan med de kort du tilldelats. Försökt därför att se så bra ut som möjligt genom att träna, hålla dig i form och äta bra mat som när och bygger dig. Sikta även på att bli så bra som möjligt på något som du är bra på. Det försöker i alla fall jag att göra då det är tämligen lönlöst att gnälla och beklaga sig över sådant man ändå inte kan kontrollera (som dina anlag) hur mycket man än skulle vilja det.

Din tid kommer också tids nog

Mitt syfte med denna artikel är inte att ge alla unga män därute ett stort svartpiller och berätta hur hemskt och jobbigt deras liv kommer att te sig det närmaste årtiondet. Det är snarare i syfte om att inge hopp och självförtroende om att en god framtid väntar, bara man i unga år tar tillvara på tiden och lägger den på rätt saker. Att man är osynlig för kvinnor som ung betyder inte att man per automatik är värdelös eller inte har framtiden framför sig. Det är därför lätt hänt att självkänslan och egot hos unga män får sig en knäck många gånger under tiden mellan 18-30 års ålder.

Det här är råd och fakta som jag själv önskar att jag hade fått höra som ung man för 14-15 år sedan då jag inte hade en aning om vad SMV var, vad som gör en man attraktiv eller hur dejtingscenen fungerade. Dock gjorde jag någonting rätt som undermedvetet fokuserade på min idrott och fysik, utbildning, jobb och övriga intressen istället för att lägga mycket tid på att jaga damer.

Till unga män är rådet därför att vara lite självisk och nonchalant i detta avseende. Att fokusera på dig själv och den framtid du önskar skapa dig bör vara prio ett snarare än människor som inte genererar något mervärde i ditt liv. De personer som inte för ditt liv och framtid i önskvärd riktning bör du heller inte spilla alltför mycket tid på. Då gäller det att ha modet och beslutsamheten att kunna gå därifrån.

Själv lade jag mycket kraft, tid och möda på min personliga utveckling i unga år där elitidrottandet var en starkt bidragande faktor. Även om jag inte rekommenderar någon att utöva elitidrott så gjorde den mig helt klart tåligare, uthålligare och mentalt starkare. Därefter har jag kunnat åldras mycket väl med en god privatekonomi, en god hälsa, ett välfungerande socialt liv och ett utseende som ser påfallande ungdomligt ut med tanke på åldern.

Det jag försöker säga till alla unga män är:
Så länge du spelar korten rätt i unga år så kommer din tid garanterat att komma även ifall du ännu inte sett några storslagna resultat!

Särskilt om du fokuserar på följande

Summa summarum, ifall du som ung man avser att kraftigt öka dina chanser på dagens allt tajtare dejtingscen gör du alltid bäst i att fokusera på de saker som rör dig själv, alltså saker som berör ditt syfte, din framtid och personliga utveckling. Fokusera framförallt på följande för gör du det har du alltid dessa kvar ifall något romantiskt förhållande i framtiden skulle ta slut.

 • Utbildning, bildning och karriär
 • Resurser (pengar och bestående värden)
 • Fysiken och hälsan
 • Familj och vänner
 • Praktiska (och sociala) kunskaper och färdigheter
 • Intressen och hobbyer
 • Nätverkande

  Gör du en kvinna till meningen i ditt liv däremot, är risken överhängande att du en dag står där utan vare sig kvinna, pengar, vänner eller meningsfulla aktiviteter.
  I den sista delen av denna artikelserie hade jag därför tänkt att lite mer ingående behandla ovanstående områden och varför de bör vara i fokus hos var man och i synnerhet hos unga män.

  Väl mött i den tredje och sista delen!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter