Så många tycker Nato-processen var förnedrande

Sveriges politiker har fått ge mycket, ibland för mycket, för att få komma med i krigsalliansen Nato. Detta anser i alla fall en majoritet av svenska folket.

En opinionsmätning från Sveriges Radio Ekot/Indikator visar att en klar majoritet, 55 procent, anser att Sverige gjort för stora uppoffringar för att bli medlem i krigsalliansen Nato.

– Att en så pass stor del av väljarkåren ändå tycker att vi har gjort stora uppoffringar är ett tecken på att det har varit en lång och krokig väg till Nato, säger Indikators opinionschef Per Oleskog Tryggvason till Sveriges Radio.

Kristersson – ”Fullt rimligt”

Statsminister Ulf Kristersson tycker inte alls att han förnedrat Sverige och eller sig själv genom att ge med sig för mycket. Istället anser han att processen har varit fullt rimlig och beskriver det som att ”Sverige möts med realpolitik”.

– Jag har inte gjort något som har varit förödmjukande, varken för mig eller för Sverige, säger Kristersson till Dagens Nyheter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. ”I ett imperium av lögner är sanningen ett förräderi” sa Ron Paul, det stämmer verkligen in på NATO medlemskapet.

    ALLT är baserat på rena och uppenbara lögner. De äventyrar vår säkerhet. Fråntar oss vårt självbestämmande!
    Gå genast ur NATO!!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter