Så ökar övervakningen i Jönköping

Flera övervakningskameror sätts upp på flera platser i Jönköping. Syftet är att underlätta brottsbekämpningen, men det sker på bekostnad av den personliga integriteten.

Polisen i Jönköping sätter upp kameror på allmänna platser runtom i staden, med fokus på krogmiljöer för att underlätta bevisföringen vid bråk, rapporterar SVT.

Men kamerorna är inte begränsade till just krogköerna eller de tider som bråk uppstår.

Det har funnits övervakning på flera ställen sedan tidigare, men nu sätts de upp i högre utsträckning även på plats där det inte funnits tidigare. Bland annat finns det planer på att sätta upp mobila övervakningskameror på ställen där det beror på säsongen hur mycket folk som rör sig där.

– Det är alltid folk som tycker att det är jobbigt att bli filmade. Men där har man gjort en avvägning just gällande det brottsförebyggande, svarar Marthin Gelbart, kameraansvarig på Jönköpingspolisen, på SVT:s fråga om folk kan uppleva att de lever i ett övervakningssamhälle.

Även om skyltar sätts upp som informerar om kamerorna, kommer det fortfarande att vara en långtgående övervakning på centrala platser i Jönköping.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter