Så påverkar ”svenska” gängkriminaliteten Norge

Problemen med den ”svenska” gängkriminaliteten begränsas inte till Sverige. Nu sprider den sig även till Norge och nu återstår frågan: ”vems ansvar är det?”

Även Norge börjar få problem med gängkriminaliteten. Det handlar dock inte om ett inhemskt norskt problem, utan det är gäng från Sverige som är problemet, rapporterar Aftonbladet.

Det är de mångkulturella gäng som härjar i Sverige, som alltmer söker sig till Norge, särskilt Foxtrot-nätverket, som fått stor uppmärksamhet på grund av konflikten mellan de två ledande medlemmarna, Rawa Majid (även känd som ”Kurdiska räven”) och Ismail Abdo (även känd som ”Jordgubben”).

– Generellt ser vi att svenska gängkriminellas aktivitet på norsk mark har blivit mer påtaglig, och vi vet att de är inblandade i våldsamma uppdrag”, skriver Åste Dahle Sundet, avdelningschef för Kripos kommunikationsavdelning, i ett mejl till Aftonbladet.

Politiskt krismöte

Under onsdagen kommer Norges justitie- och beredskapsminister Emilie Enger Mehl att besöka Stockholm för ett möte med Sveriges justitieminister Gunnar Strömmer, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Där kommer man bland annat att diskutera problemet med gängen som rör sig över gränsen, samt hur man ska lägga upp samarbetet för att bekämpa dem.

Vems ansvar är det?

Det framkommer inte om de norska myndigheterna lägger något ansvar för utvecklingen på sina svenska kollegor, eller vad som är orsaken till att just Sverige har det problemet.

Under tisdagen kunde Frihetsnytt rapportera om den intervju som Dagens Nyheter gjort med Sveriges tidigare justitieministrar, Thomas Bodström (S) och Beatrice Ask (M) om gängkriminaliteten. Även om de yttrade en viss självkritik över utvecklingen, sammanfattades inställningen med Bodströms svar: ”Ingen kunde förstå att det kunde gå så här illa”.

Frihetsnytt har kontaktat den norska polisen för kommentarer om situationen med de ”svenska” gängen, varför Sverige har fått ett sådant enormt problem med dem, samt vilket ansvar som de svenska politikerna har. Frihetsnytt återkommer i frågan så snart vi har fått svar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Jag är förbluffad över att våra grannländer inte helt stängt sina gränser mot Sverige.

    Om en galen granne uppför sig totalt ansvarslöst på ett sätt som drabbar den gode grannen borde man ju sätta stopp.

    Men..för all del…grannarna är ju lite smågalna även dom …🤔

    Inget av våra grannländer har ”hållit gränsen ” och försökt skydda sin folkstam.

    Ungern och Polen verkar vara goda föredömen.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter