Så vinklar massmedia uppgifter om Twitter

Svenska Dagbladet, som före Elon Musks övertagande av Twitter inte hade någonting emot varken Twitter eller Musk, bedriver nu krypskytte mot bolaget genom missledande rubriksättning.

Blixtsnabbt efter övertaget av Twitter sade Elon Musk upp 2700 av de anställda. Idag får vi läsa i SvD: Källor: Musk vill få tillbaka sparkade. Vad har hänt frågar sig läsaren, har Elon Musk kapitulerat för finanseliten och det politiskt korrekta drevet?

Den som talar i plural om ”sparkade” några dagar efter att 2, 27 ell 2700 personer sparkats syftar på ”dem som sparkats”, det vill säga allihop. Men rubriken är missledande, vilket framgår av brödetexten. Det finns inte ens några ”källor” som påstår det som rubriken ger intryck av.

Ursprunget till nyheten är en artikel i amerikansaka sajten Business Insider om att anonyma personer påstått sig veta att fem av de 2700 erbjudits arbete på Twitter. Business Insider hade för övrigt en ärligare rubrik på sin artikel: Some laid off Twitter employees say they’re being asked to come back to Twitter after mass layoffs.

SvD väver försåtligt in den anonyme ”Jack” i texten för att ge intryck av att de har en förstahandskälla – men det framgår vid noggrann genomläsning att denne person inte påstår sig ha fått något erbjudande om återanställning.

SvD fortsätter med att citera anonyma personer som kallar Elon Musk för idiot för att därefter räkna upp vad man kan hitta av negativa nyheter om bolaget. Det mest negativa var att Musk beslutat uppskjuta införandet av en ny betaltjänst under några veckor, till efter mellanårsvalen.

Yttrandefrihet rött skynke i New York

Svenska Dagbladet, vars moderbolag Shibsted domineras av anonyma amerikanska ägare via ett antal banker i New York, har plötsligt vänt sig mot Twitter sedan det blev klart att Musk avser införa yttrandefrihet på debattsajten. Kritiker pekar på det hyckleri som det innebär att låtsas vara för demokrati medan man samtidigt gör vad man kan för att bekämpa yttrandefrihet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter