Samma hot idag som 1956

EU kommer att möta samma öde som Sovjet, enligt Orbán

Årsdagen för den sovjetiska invasionen av Ungern 23 oktober 1956 högtidlighålls genom paralleller till det hot som EU idag utgör mot Ungern.

”De kommer att sluta som sina föregångare!”

Detta var Viktor Orbáns budskap till de församlade åhörarna med anledning av 66-årsdagen sedan Sovjetunionen invaderade Ungern för att slå tillbaka en liberalisering av den kommunistiska doktrinen. Budskapet bygger på att dagens EU motsvarar det hot som Sovjet utgjorde under Warszawapaktens era, och att EU kommer att gå samma öde till mötes, rapporterar Dagens Industri.

Orbán betonade hur Ungern genom historien stått upp mot imperier som försökt att kuva landet och dess folk. Med detta i backspegeln kommer Ungern att härda ut och fortsätta stå upprätt, även efter att det sista imperiet fallit.

”Vi kommer att uthärda om vi måste, vi kommer att trycka tillbaka när vi kan.”

Idag försöker EU aktivt att underminera och bekämpa Orbáns regering med hänvisning till korruption, men där den egentliga anledningen är dess motstånd mot massinvandring och kritik mot EU:s katastrofala sanktioner mot Ryssland.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter