Samnytt nekas mediastöd – Björn Söder reagerar

Nekades stöd för lokal journalistik – Björn Söder (SD) kräver svar av regeringen

Den alternativa median Samnytt har under ett antal år ansökt om mediestöd. Tidigare beviljades Samnytt stöd för lokal journalistik men när Samnytt återigen skulle ansöka om stödet så nekades det. Under ett möte i mediestödsnämnden där ansökningarna behandlades hittades nya regler på när Samnytts ansökan skulle avgöras.

Erik Larsson som är ledamot i nämnden berättar för Samnytt att beslutet är orimligt och att flera av ledamöterna var uppenbart negativt inställda till Samnytt. Mediestödsnämndens beslut kan inte överklagas och de 400 000kr som tjänstemännen hade rekommenderat och Samnytt ansökt om kommer nu inte att betalas ut.

Björn Söder reagerar och kräver svar

Nu reagerar även SD:s riksdagsledamot Björn Söder på att Samnytt nekas mediastöd under de minst sagt konstiga formerna. Söder ställde en fråga till regeringen och kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S).

”Mot bakgrund av vad som anförts ovan om att mediestödsnämnden förändrat gällande rutiner och principer på sittande möten enbart för vissa sökanden, har ministern för avsikt att vidta några åtgärder?”

Svaret kom cirka tio dagar senare och innehöll bland annat:

”Förvaltningsmyndigheter och andra som fullgör uppgifter inom den offentliga förvaltningen ska enligt 1 kap. 9 § regeringsformen i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen samt iaktta saklighet och opartiskhet.”

Björn Söder var inte nöjd med svaret och i en kommentar till Samnytt kommenterar han ministerns svar:

– Ministerns svar handlar om hur det i teorin ska gå till. Men utifrån vad som tydligen skett har ju inte detta efterlevts och svaret lämnar en del övrigt att önska vad gäller frågorna kring ministerns uppfattning om att man på sittande möte förändrat rutiner och principer och om detta kommer föranleda några åtgärder från hennes sida. Men svaret är symptomatiskt med den socialdemokratiska regeringens brist på ansvarstagande och agerande.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter