Samtliga medaljer gick till svenskorna

Återigen är det svenskar som ligger i toppen vad gäller skidåkning och världsmästerskapen i skidor har inletts med medaljregn för de svenska damerna.

Idag inleds världsmästerskapen i skidor i slovenska Planica och starten blev bästa tänkbara för Sverige. Redan den inledande sprinten för damer slutade med att det bara var svenskar som stod på prispallen, rapporterar SVT.

Mot slutet blev det snarare en tävling mellan svenskorna om vem som skulle ta förstaplatsen. Guldet togs av Jonna Sundling och silvret gick till Emma Ribom. Bronset fick Maja Dahlqvist, som kom in före ytterligare en svensk, Linn Svahn.

Det är inte första gången 2023 som hela prispallen utgörs av svenskar och det är inte första gången som den domineras av trion Sundling-Ribom-Dahlqvist. Frihetsnytt kunde den 21 januari rapportera om Sundling även den gången stod på guldplatsen, medan det var Dahlqvist som tog silvret och Ribom som fick bronset.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter