Samtliga Tidöpartier backar

Opinionsmätning ger dåligt besked till regeringspartierna och SD

De fyra partierna som bildat regeringsunderlag sedan valet – Sverigedemokraterna (SD), Moderaterna (M), Kristdemokraterna (KD) och Liberalerna (L) – backar samtliga i en partisympatiundersökning från SCB. Socialdemokraterna (S) går däremot framåt jämfört med valet i höstas och blir största parti med 34,6 procent. Det största sympatitappet gör SD med 2,3 procentenheter. Frihetsnytt rapporterade igår om de svikna vallöften som SD:s sjunkande stöd kan bero på.

SD inte längre störst i regeringsunderlaget

Sverigedemokraterna med resultatet 18,2 procent tappar i undersökningen sin ledarplats som största parti i regeringsunderlaget till Moderaterna som får 18,9 procent, trots att de båda backar. De små regeringspartierna KD och L hamnar på 4,9 respektive 4,1 procent.

Tappet för Tidöpartierna är stort och hamnar totalt på 3,5 procentenheter vilket innebär 46,1 procent av rösterna medan Socialdemokraternas regeringsunderlag får 52,0 procent.

Väljare gillar inte svikna löften

Som Frihetsnytt tidigare rapporterat ett flertal gånger har regeringspartierna och SD brutit ett antal vallöften och det är inte något som brukar passera obemärkt från väljarna, åtminstone inte på kort sikt. Resultatet av detta visar sig i opinionsundersökningarna gjorda de senaste dagarna, endast knappt tre månader efter valet, och framförallt för Sverigedemokraterna.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter