Sandra Näslund slog Stenmarks rekord

Under söndagen vann svenska Sandra Näslund loppet i Idre fjäll i alpina världscupen. Det bryter även det rekord över antalet raka alpina världscupssegrar som Ingemar Stenmark haft.

Få personer inom skidsporten har varit så ikoniska som Ingemar Stenmark. Totalt kunde han räkna 86 segrar i världscupen, samt 15 segrar på raken. På 1970-talet drabbades Sverige av ”Stenmarks-feber”, då i stort sett hela Sverige stod stilla när han skulle åka utför. Då avstannade även lektionerna i skolan och en tv rullades in i klassrummet när det var dags för andra åket, enligt en krönika av Anders Lindblad i Svenska Dagbladet.

Under flera års tid var rekordet om 15 segrar på raken ohotat, men under söndagen bröts det. När Sandra Näslund blev etta i loppet i alpina världscupen var det hennes 35:e världscupsseger under karriären, samt hennes 16:e världscupsseger på raken. Med detta skrev hon in sig i sporthistorien och tog Stenmarks plats som rekordinnehavare, rapporterar SVT.

Hennes raka segrar har fått många svenska fans att hoppas på en perfekt säsong för Näslund, med enbart segrar.

Näslunds egen kommentar om att ha besegrat Stenmarks rekord är:

”Bara att bli jämförd med Ingemar är stort.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter