Säpo bekräftar – höjer terrorhotsnivån

Säpo bekräftar det som media har skrivit om under torsdagsförmiddagen: terrorhotsnivån höjs från 3 till 4 av 5, vilket utgör ett högt hot.

Klockan 13:00 inleddes pressträffen med Charlotte von Essen, generaldirektör på Säpo, Susanna Trehörning, biträdande chef för kontraspionage och författningsskydd, samt Ahn-Za Hagström, senior analytiker på Säpo. Där bekräftades de uppgifter som rapporterats av media, att terrorhotsnivån höjs från 3 till 4.

Det är första gången sedan 2016 som en höjning sker. Detta innebär att hotnivån går från ett ”förhöjt hot” (nivå 3) till ”högt hot” (nivå 4).

 Säpo kan konstatera att vi är i ett försämrat läge och att detta hot kommer bestå under en längre tid, sade von Essen.

Höjningen görs med hänvisning till de hot som muslimska grupper och företrädare har riktats mot Sverige den senaste tiden, i och med de koranbränningar som ägt rum.

Drar även in ”högerextremism” och Ryssland

Det är inte bara de islamistiska aktörerna som pekas ut bakom hotbilden, utan von Essen hävdade även att hotet från så kallad ”våldsbejakande högerextremism” och Ryssland är högt. Våldsbejakande vänsterextremism nämndes inte överhuvudtaget.

Sådana utpekanden gjorde Säpo tidigare under våren, där fokus låg på att vissa åsiktsyttringar utgjorde ett hot, vilket Frihetsnytt uppmärksammade.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Hå-hå-ja-ja…tre nippertippor som pratar strunt.

  Vad är det för fel på kafferep där ni kan sitta och skvallra ??

  Hela problemet är hemlagat . Utan 1 milj. muhammedaner i landet hade problemet inte funnits.

  Om säpo varit en SERIÖS myndighet hade man påtalat detta och nämnt vilka som tagit dom politiska besluten som orsakat eländet .

 2. Presskonferens med Televinken , Nalle Puh , 3 kvinnliga säpochefer , Anders Thornberg ….

  Visserligen är fara å färde från 3 till 4 av 5 …

  men vi skall ändå inte vara oroliga …polisen ” klarar biffen ” ……..( som inte ens kan hålla efter knarksäljande gangsters )

  bara vi är vaksamma mot ” falska nyheter/uppgifter” HA!!! Skrattretande …

  Då borde regeringen föregå med gott exempel och knipa käft…—och lämna över till Frihets Nytt .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter