SAS-aktien nere på 50-öre efter 30 år av pk-ledning

Dagens Industri rapporterar att turbulensen idag fortsatte i SAS, vars aktie tappade ytterligare 10 procent till 0:554 kronor. På morgonen framkom nämligen att bolaget lämnat in en ansökan om att i USA inleda ett så kallat chapter 11-förfarande, en rättslig process för finansiell rekonstruktion under domstols tillsyn.

SAS, Scandinavian Airlines System, som efter 13 år under stark ledning av Janne Carlzon blev affärsmännens favoritbolag, hamnade efter Carlzons avgång 1984 åter i händerna på fackföreningar och politiskt motiverade globalister. Punktlighet och finansiella resultat har gått stadigt nedåt i stort sett oavbrutet sedan Carlzons tid och bolagets aktie är idag värd lika mycket som ett mynt som inte längre finns. Bolaget ledning satte något av ett bottenrekord 2020 då man gick ut med en annons om nordens kultur. Annonsen blev internationellt känd och hånad för sitt liberala budskap, och fick sedermera dras tillbaka.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter