Schweizisk finanstidning: Förbjud bankvalutorna, inte bitcoin

Schweiziska Weltwoche påpekar i sitt kommande nummer att den som vill spara energi hellre bör lägga ner de konventionella, statliga valutorna än försöka motarbeta bitcoin.

Som tidgare rapporterats i Frihetsnytt är det ingen hemlighet att den finansiella eliten och deras centralbanker motarbetar bitcoin med händer och fötter. Och massmedia är med på tåget – mediarapporteringen om El Salvador, där man infört bitcoin som officiell valuta, har varit starkt vinklad för att ge en missvisande bild av ett starkt folkligt motstånd.

Kampanjen från högsta ort mot bitcoin beror enligt den respekterade schweiziska tidningen på att bitcoin utgör ett bra alternativ till en stor del av de inflationssjuka bankvalutorna. Genom att bankvalutorna över tid blir mindre och mindre värda i jämförelse med bitcoin ser de dåliga ut – tillsammans med de regeringar som är knutna till dem.

Klimatargument

Det enklaste redskapet för obegåvade politiker som vill göra sig hörda i mediebruset är att hänvisa till koldioxid – man vet att journalisterna har order att lyfta fram varje påstående som kan stödja elitens klimatagenda. Och därmed blev det mest populära argumentet mot bitcoin dess energibehov. Tusentals så kallade ”miners” håller nämligen systemet igång genom att utvinna nya bitcoin och de förbrukar tillsammans mer energi än Danmark.

Men värdet av en energiinvestering beror på nyttan: Energiintensiv gruvdrift gör Bitcoin-nätverket säkert. Bitcoin ger hela världen en fristad från de privata bankernas politiska utpressening och centralbankernas inflationsbedrägeri. Weltwoche frågar sig därför i rättvisans namn: vad tillför Danmark till världen? På tal om ironi menar man att det är närmast komiskt att gröna politiker vill rädda det befintliga monetära systemet med gröna argument – detta system i vars centrum petrodollarn står. Därtill med otaliga bankomater, bankpalats och energikrävande servrar samt papperskrävande kontanter. Vad förbrukar mest energi frågar sig tidningen, dollar eller bitcoin?

Hög tid för beslut

Om historien upprepar sig, vilket den har gjort både en och två gånger, kommer även det konventionella valutasystemet att kollapsa på ett eller annat sätt – med drastiska valutareformer som följd och stora förluster för folken. Under Tysklands förra globalistiska och politiskt korrekta glansperiod, Weimar-republiken, var sedlarna som bäst användbara som isoleringsmaterial i väggar.

Weltwoche anser att medborgarna snart måste bestämma sig: vill de ha ett inflationsdrivande monetärt system som med matematisk säkerhet kommer att göra dem fattigare, eller vill de ha bitcoin, ett decentraliserat, deflationärt monetärt system som behåller sin köpkraft och använder kanske hälften av energin?

Vad gäller elström kommer för övrigt 74 procent från förnybara källor, påpekar tidningen. Norge täcker idag hela sitt eget elbehov med hjälp av vattenkraft. Andra länder experimenterar med att liksom Island använda geotermisk energi. El Salvador uppger att man ska utnyttja vulkanenergi för både vanlig elförbrukning och bitcoinmining.

”Vid nykter betraktelse” menar Weltwoche att det finns mer att säga för avskaffandet av fiat-pengasystemet än för avskaffandet av bitcoin. Artikeln i den schweiziska tidningen presenterades i lördags morse och Frihetsnytt överlämnar åt läsaren att bedöma hur nykter betraktelsen egentligen var.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter