Schweiziska politiker rasar mot WEF – ”Lenin skulle ha utvisats”

Principen om beväpnad neutralitet har tjänat Schweiz väl under århundraden. Och i detta land, världens kanske mest demokratiska, är det ungdomarna som står upp för en fortsättning. För den sakens skull kräver landets största ungomförbund att krigshetsen i Davos måste få ett omedelbart slut.

Schweiziska Blick rapporterar att ungdomsförbunden från vänsterns och högerns partier är eniga om en enda sak – de avskyr WEF, World Economic Forum. Juso (ungsocialisterna) angriper saken från sitt avundsjukeperspektiv och kräver högre skatt för de rika, vilket de demonstrerat för på plats i Davos. Detta är en öppen dörr att slå in, eftersom makthavarna inom WEF är så ofantligt rika och geografiskt lättfotade att de ändå inte kan kommas åt av något lands skattemyndighet. De unga socialdemokraternas krav på skattehöjningar väcker knappt ens massmedias intresse. När de superrika träffas är det många som vill ha en släng av sleven och enligt bedömare är ”jusos” uppträdande på den exklusiva skidorten mer att likställa med de många tiggare och prostituerade som utgör ett ambulerande trosskompani till alla stora konferenser.

Schwab ska utvisas på samma sätt som Lenin skulle utvisats

Mer intressant är angreppet från SVP:s ungdomsförbund. Ordföranden David Trachsel (28) anser att hela WEF ska ”utvisas”.

Den diplomatiske unge högermannen vill åtminstone ”disktuera” en möjlig utvisning av det internationella infiltrationssyndikatet. Svaren på denna diskussionsinvit lät inte vänta på sig. Och svaren visade mer än något att en civiliserad diskussion med globalister är omöjlig. Det första svaret, som Blick förtjust citerar, var ”Vrid telefonen ur handen på galningen! Han twittrar värre än Trump!

Trachsel propagerar också via Instagram med konsterandet att WEF är en skam för det fria Schweiz. (Artikelns rubrikbilder är från Instagram). WEF borde kallas ”Woke Economic Forum” fastslår hedersmannen. Det amerikanska utrycket ”woke” betydde ursprunglilgen att vita ungdomar skulle vara vakna för den skuld som de påstås bära för 1800-talets slaveri samt diverse icke-vitas tillkortakommanden och problem i nutiden.

SVP, Schweizeriche Volkspartei, är Schweiz största parti och kan betecknas som en mer radikal och självständig version av Sverigedemokraterna. Det var helt och hållet SVP:s förtjänst att Schweiz 2001, efter en folkomröstning, beslutade att stanna utanför EU.

Viktig tidning tar ställning för fred och neutralitet

I Weltwoche utvecklar chefredaktören, tillika SVP-politikern Roger Köppel ett tydligt motiv till att faktiskt utvisa WEF ur landet. Han refererar till den sovjetiske revolutionsledaren och massmördaren Vladimir Lenin. Lenin fick under flera år vistas i Schweiz i egenskap av politisk flykting – inte för att Schweiz ville stödja den jiddishtalande agitatorns förfärliga planer för Ryssland, utan eftersom Schweiz som neutralt land ska behandla alla politiska flyktingar lika. Lenin bedrev ingen neutralitetsstörande verksamhet under sin tid i Schweiz – framförallt ingen krigshets. Men som Köppel konstaterar, om Lenin hade gjort samma sak från Zürich som hans trosfrände Klaus Schwab gör från Davos, hade han blivit utvisad med vändande post.

Skadlig rennomésnyltning

Die Weltwoche är en kommersiellt framgångsrik veckotidning. Man har distribution i alla Schweiz tidningskiosker och internetupplagan har stor spridning även i Tyskland och Österrike. Enligt tidningens chefredaktör är det uppenbart att WEF och Klaus Schwab ägnar sig åt vad som inom reklamvärlden kallas ”rennomésnyltning”. Man använder den prestige som finns inneboende i Schweiz – världens mest demokratiska land, en av världens rikaste länder och det land som jämte Sverige är mest känt för noggrannhet och pålitlighet.

Under WEF:s uppstigande på det internationella planet har staden Davos internationellt blivit synonym med just WEF – men vad är egentligen WEF?

Genom den extremt likriktade koalitionen av makthavare från finansvärlden, medierna, läkemedelsbranschen, livsmedelsindustrin, ”big-tech” och politik har den mystiske WEF-ledaren Klaus Schwab gjort WEF till en politisk murbräcka som krossar allt motstånd i de bestämda teman som man själva bestämmer sig för att driva. Hittills har det handlat om covidterror, klimatskrämsel, övervakning av internet, övervakning av individer och sist men inte minst krig – vad som kommer härnäst vet ingen.

Roger Köppel inskärper i sitt videomeddelande idag på morgonen:
Jag är inte en anhängare av ”cancel culture” men eftersom den agitation som bedrivs i Davos är fullständigt ensidig kan detta evenemang inte längre kallas för en öppen diskussionsplattform. WEF sprider ensidig krigspropaganda från ett neutralt land. Det som sker är att likställa med det som Vladimir Lenin på sin tid aldrig hade tillåtits att göra.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter