Vetenskapen erkänner: Covid-vaccin livsfarliga för unga män

För första gången tas de hjärtskador som drabbar många vaccinerade upp av Science, den mest dominerande vetenskapliga tidskriften. En tysk och en annan känd amerikansk vetenskaplig tidskrift har tidigare tagit upp samma sak. Men svenska myndigheten MBS kallar fortfarande denna kunskap för ”desinformation” och ”falska påståenden”.

Det är tidskriften Science som tar upp de hjärtproblem som covid-sprutorna orsakar, efter att Floridas överläkare Joseph Ladapo avrått från vaccination för män mellan 18 och 39 års ålder.

Science skriver att covidvaccinen har en ”sällsynt men oroande biverkning”, nämligen hjärtmuskelinflammation eller myokardit. Det orsakar i normalfallet bröstsmärtor och andnöd men kan också leda till döden.

Bild: msb.se

Som vaccinbiverkning har hjärtmuskelinflammation främst drabbat pojkar och unga män som fått sprutorna. ”Bara en på flera tusen i dessa åldersgrupper drabbas, och de flesta mår snart bättre”, försäkrar oss Science, men ”flera nya studier visar att det kan ta flera månader för hjärtmuskeln att läka, och vissa forskare är oroliga över vad det kan betyda för patienterna på längre sikt”.

USA:s läkemedelsverk FDA har beordrat vaccintillverkarna Pfizer och Moderna att själva (!) utreda dessa risker, uppger Science.

Forskarna oeniga

Medan de går igenom data och grämer sig över kunskapsluckor, är forskare och läkare oense om huruvida sådana orosmoln ska påverka vaccinrekommendationer”, konstaterar Science.

Ett forskarlag från Kaiser Permanente Northern California och Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rapporterade enligt Science att risken för myokardit eller perikardit (hjärtsäcksinflammation) var omkring en på 6 700 hos 12-15-åriga pojkar efter andra vaccindosen, och ytterligare en på 16 000 efter första boostern. För 16-17-åringar var den omkring en på 8 000 efter andra dosen och en på 6 000 efter första boostern.

Många forskare misstänker att vaccinorsakad myokardit på något sätt utlöses av en immunreaktion efter covid-19-sprutan. En studie från Tyskland publicerad förra månaden i New England Journal of Medicine menar att det kan orsakas av ett inflammatoriskt svar förknippat med sars-cov-2:s spikprotein, som mRNA-vaccinerna får kroppen att tillverka”, skriver Science.

Endast vaccinvänner kommer till tals

Det ska noteras att de forskare som Science skriver är ”oeniga” alltså enbart innefattar sådana forskare som i grunden är vaccinförespråkare. Tidskriften låter både anhängare och motståndare till fortsatta boosters komma till tals, men ingen av de tusentasl läkare och forskare som är motståndare till covidvacciner överhuvud taget.

Man konstaterar också att USA är allt mer ensamt i att förespråka boosters även för barn, medan länder som Schweiz, Tyskland och Danmark endast rekommenderar dem för åldringar och för vuxna som tillhör riskgrupper.

Ovetenskapliga jämförelser i vetenskapstidning

Ska man endast gå efter officiella data, borde Science ha jämfört de ”sällsynta” riskerna att få hjärtproblem av vaccinen med de likaledes ”sällsynta” riskerna att avlida eller få allvarliga men av covid-19, men den jämförelsen tas inte upp.

I åldersgruppen 0-17 har totalt 1 304 amerikaner avlidit av covid-19 från pandemins början fram den 5 oktober 2022 enligt Statista.

Det finns i runda tal 38 miljoner amerikanska pojkar i sagda åldersgrupp. Om alla dessa får först två vaccindoser och sedan booster efter booster, med en risk varje gång för myokardit/perikardit på i runda tal 1 på 10 000 – det vill säga 3 800 fall för varje ny spruta – enligt de studier Science citerar, blir det uppenbarligen svårt att argumentera för vaccinens fördelar. Särskilt med tanke på att viruset, precis som i andra åldersgrupper, framförallt dödar de som redan har andra svåra sjukdomar medan vaccinskador i lika hög grad tycks drabba tidigare friska människor.

Influensa lika farligt som covid

Dödstalen för covid-19 kan även jämföras med vanlig influensa som orsakade uppskattningsvis 489 (134 till 2 037) dödsfall i åldrarna 0-17 enbart under säsongen 2019-2020 enligt CDC. Alltså i runda tal lika många som covid.

Detta alltså enbart med officiell statistik – utan hänsyn till det gapande mörkertal som orsakas av att de flesta läkare frenetiskt undviker att diagnosticera en vaccinskadad patient på rätt sätt, av oro för att bli brännmärkta som vaccinskeptiker. Mot den bakgrunden är det fullkomligt glasklart att vaccinet är farligare än sjukdomen i de aktuella åldersgrupperna.

Ska man även väga in de misstankar som finns om att vaccinen orsakat en kraftig ökning av så kallad SADS (Sudden Arrhythmic Death Syndrome, ofta förenklat till Sudden Adult Death Syndrome) är det lätt att se hur många kan komma till en annan slutsats än den officiellt godkända när det gäller riskerna med vaccinen kontra riskerna med sjukdomen – ett virus så farligt att de flesta inte märker att de har det förrän de låter testa sig.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter