SD dissar ”team Sweden”-idé – och kritiserar S

Moderaternas flört med både Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna uppskattas inte av EU-parlamentarikern Charlie Weimers (SD) som anser att det hela är verklighetsfrånvänt. Moderaterna vill att de tre partierna bildar ett ”team Sweden” i EU-parlamentet, men nu avfärdar SD idén.

Socialdemokraterna (S) har i EU-parlamentet verkat för en fortsatt hög invandring till medlemsländerna, men trots det ansåg Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och toppkandidaten Tomas Tobé att det vore en god idé att bilda ett ”team Sweden” med både S och SD.

Magdalena Andersson säger även hon nej till samarbete. Foto: Wiki/flickr.com/photos
/finnishgovernment/51919260031/

Tillsammans skulle partierna ”få genomslag för Sveriges syn på invandringen” enligt en debattartikel i Aftonbladet – trots att S och SD har helt olika syn i migrationsfrågan. Dessutom skulle partierna genom att samarbeta kunna få genomslag i frågor som rör arbetsmarknadsmodellen och skogens betydelse, enligt de moderata politikerna.

Frågan är dock vilka väljare Moderaterna försökte locka med sitt ”team Sweden”-förslag. Till Sveriges radio svarade partiledare Magdalena Andersson ”nej tack” när reportern frågade om ett möjligt samarbete – och nu har även EU-politikern Charlie Weimers (SD) uttalat sig.

Vill samarbeta med likasinnade partier

Det är i en debattartikel som Weimers säger att ett ”team Sweden” tillsammans med S är helt uteslutet. Man skriver att M röstar med S i hela 85 procent av alla slutomröstningar, något som har gynnat S. Weimers skriver att ett samarbete partierna emellan skulle kräva att både M och S emellanåt skulle behöva rösta emot sina partigrupper.

”Och det är de inte beredda att göra, eftersom deras parlamentariker då skulle gå miste om de fina poster och resurser som går till de som är lojala med grupplinjen.”, skriver Weimers.

Weimers skriver att Socialdemokraterna ”konsekvent röstat för mer migration och öppna gränser” samt för ”orimliga klimatmål”. Han skriver även att partiet har röstat nej till både gränsbarriärer och kärnkraft, och frågar sig varför SD skulle ”göra upp med dem i stället för att förhandla med mer likasinnade partier”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter