SD fördömer koranbränningar

Sverigedemokraterna (SD) går nu ut och fördömer koranbränningarna. Uttalandet tyder på ett paradigmskifte i svensk politik – men inte till det bättre. Bedömare befarar nu att den svenska yttrandefriheten är mer hotad än någonsin tidigare.

Aron Emilsson, sverigedemokrat och ordförande i utrikesutskottet, går nu ut och fördömer koranbränningarna.

– Jag tror det är viktigt att vi vågar hålla i att kritisera islamismen och vilka faror det innebär för demokratin och det kan vi göra samtidigt som vi fördömer koranbränningar, säger Emilsson till SVT:s Morgonstudion.

SD har tidigare varit det enda parti av tidöpartierna som stuckit ut hakan och vågat stå upp för den grundlagsskyddade yttrandefriheten.

Enligt bedömare tyder SD:s uttalande på att en överenskommelse mellan regeringspartierna har slutits och att alla nu förväntas stå bakom att koranbränningarna ska fördömas. Detta anses vara en del av förberedelsen att förbjuda koranbränningarna vilket i sin tur innebär att svensk yttrandefrihet attackeras.

Sverigedemokraterna och regeringen utlovade ett paradigmskifte inom svensk migration och säkerhetspolitik – att det riktiga paradigmskiftet skulle ske inom svensk yttrandefrihet är det många som förvånas av.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter