SD-förslag ska försvåra för gängkriminella

Det presenteras olika förslag för att komma åt problemet med gängkriminaliteten. Nu presenterar Sverigedemokraterna i Eskilstuna ett förslag som ska komma åt de gängkriminella.

I februari i år genomfördes ”Operation Klöver” i Helsingborg, där polisen, tillsammans med Tullverket, Kronofogden och Länsstyrelsen Skåne, beslagtog över nio miljoner kronor som tillhörde gängkriminella. Insatsen var tänkt att begränsa deras tillgångar och göra det svårare för dem att verka.

Nu vill den sverigedemokratiske kommunpolitikern i Eskilstuna, Kim Fredriksson, se liknande insatser i den egna kommunen, för att därigenom kunna försvåra de gängkriminellas verksamhet även där, rapporterar SVT.

– Kan man göra det svårt för de yrkeskriminella att behålla sina pengar då skulle man även kunna dämpa möjligheten för nya att vilja rekryteras in i de här nätverken, säger Fredriksson till SVT.

Endast symptombehandling

Frihetsnytt har talat med Lennart Matikainen, som har arbetat tillsammans med polisen och nu är aktiv i Alternativ för Sverige. Enligt honom är sådana insatser bara symptombehandling.

Min syn på alla insatser, som har varit nu, är motsvarande symptombehandling. Du tar ifrån godiset från barnet, men barnet, som har haft godiset, är fortfarande kvar. De kommer att hitta nya vägar. De har alltid legat ett steg före. För det första så bygger man upp mer hat mellan de och polisen, vilket kan resultera i hämndaktioner som drabbar enskilda poliser. Vi har ju haft polisskjutningar tidigare.

Ska man lösa problemet, så måste man ta bort själva ”barnet”, inte godiset. Gällande de gängkriminella har jag alltid förespråkat att vi måste utvisa alla som har kommit hit för att begå brott. Det är den enda lösningen. Att hålla på med deras pengar eller försöka samtala med dem, det är helt meningslöst. Så länge vi har de personerna som har ett kriminellt sinne och bara fokus på att försörja sig på det här viset, kommer vi aldrig att lösa problemet. Det här är bara ett sätt att göra dem mer motiverade att komma på andra vägar att lura till sig pengar

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter