SD hotar med regeringskris

Enligt överenskommelsen i Tidöavtalet ska reduktionsplikten sänkas till EU:s miniminivå. SD:s Oscar Sjöstedt varnar för regeringskris om Tidöpartierna inte kommer överens i frågan.

Sänkningen av reduktionsplikten (andelen biodrivmedel som tillsätts bensin och diesel) som regeringen och Sverigedemokraterna (SD) kom överens om i Tidöavtalet, skulle innebära att Sveriges nivå skulle sänkas till EU:s miniminivå från tidigare 30,5 procent för diesel och 7,8 procent för bensin. Anledningen är att få ner bränslepriset till rimliga nivåer.

Nu menar SD:s Oscar Sjöstedt att EU inte har någon miniminivå och att man därför kan dra slutsatsen att den ligger på noll procent. SD vill helst att Sverige inte ska tillsätta något biodrivmedel alls. Hos regeringspartierna är buden lite olika. Moderaterna och Kristdemokraterna tycks ha landat på en andel av 6 procent och Liberalerna har pratat om 12-16 procent.

Regeringskris om partierna inte kommer överens

Oscar Sjöstedt och SD verkar dock inte vara undfallna i förhandlingarna med regeringspartierna utan driver sin ståndpunkt att reduktionsplikten ska ner till noll procent. Sjöstedt varnar till och med för att det kommer att leda till en regeringskris om de inte kan komma överens i frågan.

– Vi är tuffa i förhandlingarna i kraft av att vi är största parti i det här underlaget, säger Sjöstedt till TV4.

– Det kommer komma en förändring som är ganska markant och substantiell till årsskiftet. Det kan vi vara 99,9 procent säkra på, annars har vi regeringskris, fortsätter Sjöstedt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter