SD-politiker sitter kvar

12 uteslutna SD-politiker i Klippans kommun uppmannas av Sverigedemokraterna på riksnivå att avgå från sina poster. Men de 12 politikerna vägrar och har istället polisanmält moderpartiet och meddelat att de sitter kvar på sina poster.

Under gårdagen, den 21 februari, rapporterade Frihetsnytt om hur 12 politiker från Sverigedemokraterna (SD) i Klippans kommun blivit uteslutna ur partiet. Anledningen till uteslutningen var att politikerna valt att ge två stycken, sedan tidigare uteslutna, SD:are politiska uppdrag i Klippan.

Sverigedemokraterna på riksnivå svarade med att utesluta samtliga 12 SD-politiker i kommunen. En av de uteslutna lokalpolitikerna, Jonas Luckmann, svarade i sin tur med att polisanmäla moderpartiet och menade att uteslutningen inte var laglig.

Sitter kvar på sina poster

SD:s distriktsordförande i Skåne samt riksdagsledamot Mikael Eskilandersson uppmanade i måndags, den 20 februari, de 12 uteslutna politikerna att lämna sina platser i kommunen. Men nu står det klart att så inte blir fallet.

Igår kväll, tisdag den 21 februari, hade de 12 uteslutna politikerna ett möte där de kom fram till att de kommer sitta kvar i kommunen som politiska vildar.

”Vi företräder inte partiet. Vi företräder invånarna”

Jonas Luckmann, tidigare ordförande i SD-klippan, säger i en intervju med Jenny Sandgren från P4 Kristianstad att han ska fortsätta kämpa för kommunens invånare.

– Vi företräder inte partiet. Vi företräder invånarna i Klippans kommun, som gett ett ansvar till oss att förvalta, säger Luckmann till Sveriges radio.

Han fortsätter berätta att han och flera av de nu uteslutna SD-politikerna är personvalda till sina respektive uppdrag. Detta innebär att han och de andra personvalda fått ett förtroende av folket att utföra ett politiskt arbete i kommunen.

Att bli personvald till en förtroendepost i ett val innebär att de som röstat aktivt har kryssat i en politiker att bli invald till en maktställning. Dessa personkryss brukar ge en stark indikation över vilka politiker som invånarna har förtroende för.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter