SD-politiker stoppade sagostund med drag-queen

Drag-queens med sexualiserade namn får inte läsa för barn

I Trelleborg har två SD-politiker stoppat en sagostund där två drag-queens läser för barn. En av dem har ett namn som inte lämpar sig för barn.

Fenomenet där män utklädda till kvinnor, så kallade drag-queens, håller sagostund för barn har blivit alltmer vanligt förekommande i Västvärlden. Detta har blivit starkt kritiserat av föräldrar, men även av både homosexuella och transsexuella, för de sexualiserade inslag som riktas till barnen.

Frihetsnytt har tidigare intervjuat transsexuella Li Sam Björk om problematiken med att folk med en avvikande sexualitet vill manifestera sig för barn och använda ett sexuellt språk inför dessa.

Opassande namn bland barn

Nu har den tillträdande ordföranden för kultur- och fritidsnämnden, sverigedemokraten Magnus Isgren, tillsammans med partikollegan Mathias Andersson, stoppat ett kommande event där två drag-queens, med artistnamnen Lady Busty och Miss Shameless Winewhore (sv. Fröken Skamlös Vinhora), ska läsa sagor för barn, rapporterar SVT.

På frågan om varför beslutet fattades säger Isgren att han inte har något emot drag-queens, men hänvisar till att artistnamnet Miss Shameless Winewhore inte passar om man ska framträda framför barn. Hade det varit ett mer neutralt namn som Babsan skulle det inte ha varit något problem enligt Isgren.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter