SD: Sparka Göran Persson från LKAB!

Göran Persson borde sparkas som ordförande för den statliga gruvjätten LKAB istället för att få förnyat förtroende, anser Sverigedemokraterna (SD).

Den före detta socialdemokratiske statsministern Göran Persson tycks se Hybritprojektet som en del av socialdemokratin, menar SD:s näringslivspolitiske talesperson Tobias Andersson, och menar att han därför borde sparkas som styrelseordförande. Han hoppas att regeringen ser det på samma sätt.

Men det gör regeringen inte, utan kör över Sverigedemokraterna i frågan, och ger Persson förnyat förtroende enligt Dagens Industri (DI). Detta är ”beklagligt” skriver Andersson till DI.

– Det vore rimligt, givet den kritik och de frågor som dykt upp kring Hybritprojektet, att regeringen markerade mot LKAB, skriver han till tidningen.

Kritiken mot Göran Persson som styrelseordförande i det statliga bolaget rör LKAB:s satsning på det så kallade gröna stålet och det omstridda Hybritprojektet, vilket Frihetsnytt rapporterat mycket om.

”Givet hur man undvikit formell samordning med regeringen kring Hybritprojektet tycks han se bolaget som en del av socialdemokratin snarare än ett statligt bolag”, skriver Andersson på Twitter.

Den tidigare finansministern moderaten Anders Borg förväntas också väljas in i styrelsen på årsstämman den 27 april, enligt DI.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter