SD-toppar: Vad får Sverige för miljarderna till EU?

Under de år som Sverige varit med i EU har det pumpats in hundratals miljarder skattekronor till EU. Nu har några framträdande toppar inom Sverigedemokraterna granskat detta och kan konstatera att det varit en enorm förlustaffär för Sverige. Frågan som lyfts är: vad har Sverige fått för pengarna?

I en debattartikel i Aftonbladet presenterar de sverigedemokratiska toppolitikerna Charlie Weimers (EU-parlamentariker för SD), Beatrice Timgren (riksdagsledamot och kandidat för SD i valet till Europaparlamentet) och Dick Erixon (kandidat för SD till Europaparlamentet och profil på kanalen Riks), vad det svenska EU-medlemskapet har kostat.

Förlust på flera hundra miljarder

Sedan 1995 (då det svenska EU-inträdet skedde) har Sverige betalat in 815 miljarder kronor till EU. Under samma tid har Sverige fått tillbaka 304 miljarder kronor. Det innebär att de svenska skattebetalarna har betalat 511 miljarder kronor mer än vad man har fått tillbaka.

Trots detta betonar de tre SD-politikerna att man inte kommer att driva frågan om Swexit, ett svenskt EU-utträde. Istället säger de att de vill jobba för att stärka det nationella självbestämmandet över ekonomin gentemot Bryssel och att EU:s överstatlighet måste motverkas.

Väljarna och politikerna har olika uppfattning

Detta går emot den bild som partiets väljare har. Frihetsnytt har rapporterat hur 67 procent av partiets väljare tror att SD vill driva igenom Swexit. SD-topparnas debattartikel talar för att sådana ambitioner inte finns.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter