Seger för Le Pen skrämmer Meloni

Giorgia Meloni har varit en besvikelse för många nationalister. Nu kommer det uppgifter från källor i hennes närhet om att hon är rädd för Nationell Samlings kommande seger i parlamentsvalet. Det skulle kunna utmana hennes roll som nationalismens ledare i Europa.

När Giorgia Meloni från det tidigare konservativa partiet Fratelli d’Italia tillträdde premiärministerposten var många nationalister hoppfulla, men många har också blivit besvikna.

Meloni har varit en integrerad del av det europeiska krigspartiet, inte gjort något åt invandringssituationen och dessutom stått på god fot med globalister som Ursula von der Leyen.

Rädd för le Pen
Marine le Pen. Bildkälla: Vox

Nu hävdar källor i hennes närhet att hon skulle vara rädd för ett alltför starkt valresultat för Nationell Samling (RN) i Frankrike i morgon. Det skulle kunna sluta med att Nationell Samlings Jordan Bardella blir premiärminister. I kraft av Frankrikes stora tyngd i EU kan Nationell Samlings frontfigur Marine le Pen överta Melonis roll som en samlande gestalt bland nationalister.

Ytterligare ett hot mot Meloni skulle en seger för Donald Trump i höst kunna vara. Detta då Trump i likhet med Le Pen står för en annan och mer principiell utrikespolitisk linje, till exempel i förhållande mot Ryssland.

Också Orbán är en utmanare

Även Ungerns premiärminister Viktor Orbáns nya grupp Europeiska patrioter skulle kunna sägas utgöra ett hot mot Meloni. Detta då denna grupp inte alls har som strategi att försöka vinna liberalernas gunst, utan tvärtom att utmana dem. Orbán som har varit framgångsrik i denna roll på hemmaplan skulle kunna bli en kraftfull ledare också här.

Melonis strategi att närma sig etablissemanget och därigenom bli en inflytelserik europeisk ledare riskerar alltså att gå helt i stöpet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter