Seger för yttrandefriheten! Youtube slutar censurera filmer som informerar om valfusk

Frågan om huruvida Joe Biden vann det amerikanska presidentvalet med hjälp av valfusk 2020 är en känslig och aktuell fråga i USA. Omfattande åtgärder har vidtagits för att censurera de som tar upp anklagelserna och vill få fram sanningen. Nu meddelar Youtube att man inte längre kommer bidra till censuren.

Från och med fredagen den 2 juni, under gårdagen, kommer Youtube inte längre att ta bort filmer som lyfter fram anklagelsen om att USA:s nuvarande president, Joe Biden, vann presidentvalet 2020 med hjälp av valfusk, gentemot Donald Trump. Beslutet fattades med hänvisning till att man inte vill riskera att censurera politiska yttringar inför valet 2024, meddelar plattformen i ett pressmeddelande.

Under de två och ett halvt år som gått sedan valet har Youtube raderat tiotusentals filmer som tar upp anklagelserna, men tvingas nu konstatera att det inte gått att tysta. Istället finns däremot risken att man begränsar politiska uttalanden och möjligheten att nå ut med information om politik som väljarna behöver få del av.

Istället för radikal censur kommer Youtube lägga ännu större ansträngningar på att ge företräde åt ”auktoriserade källor”, som sprider den information som etablissemanget vill att folk ska ta del av. Men fortfarande innebär detta en seger för yttrandefriheten och den som vill ta del av material som argumenterar för att valfusk har ägt rum, både 2020 och i tidigare val, kommer ges möjligheten att göra det.

Däremot kommer Youtube att fortsätta censurera innehåll som sprider falsk och felaktig information inför valet, såsom tid, plats och tillvägagångssätt för att rösta, liksom försök att avskräcka folk från att rösta.

Kamp om sanningen

En del av anklagelsen om valfusk 2020 handlar om att röstmaskinerna skulle ha varit manipulerade för att ge Biden extra röster. Etablissemanget har valt att konsekvent lägga locket på och vägrat utreda anklagelsen.

Samtidigt har företaget bakom röstmaskinerna vidtagit rättsliga åtgärder mot bland annat nyhetskanalen Fox News, eftersom dessa refererat till anklagelserna men inte själva tagit ställning. Målet slutade med en förlikning där Fox News skulle betala 787 miljoner dollar, samt göra sig av med den omåttligt populäre och frispråkige programledaren Tucker Carlson, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Risken att valet 2020 kuppats av Demokraterna skapade ilska hos Trumps anhängare, vilket resulterade i stormningen av kongressbyggnaden i Washington DC den 6 januari 2021. Än idag fängslas personer som var inblandade, på lösa grunder, och etablissemanget försökte fram till december 2022 att åtala Trump för att ha burit ansvaret för det inträffade, med syfte att hindra honom från att ställa upp i valet 2024, vilket man till slut fick ge upp.

Det verkar vara fler inom det republikanska partiet, utöver Trump, som misstänker att valfusk förekom. Bland annat valde republikanerna i Texas under sin partikongress 2022 att ställa sig bakom anklagelserna.

Flera sätt att bedriva valfusk på

Misstankarna om valfusk gäller inte enbart anklagelsen om röstmaskiner som inte fungerat, utan även hur media och makten gick samman för att styra information som kunde missgynna Biden. I synnerhet historien om presidentsonen Hunter Bidens ökända laptop, där information fanns som pekar på att Biden-familjen kan ha varit inblandad i skumraskaffärer, avfärdades av Demokraterna som en konspirationsteori.

Dessa fick hjälp av att en stor del av median såg till att tysta ned avslöjandet, medan den federala polisen FBI utövade påtryckningar mot sociala medier som Facebook och Twitter för att få dem att censurera inlägg som informerade om avslöjandet.

Många bedömare menar att hade media skött sin roll som upplysare och inte bidragit till censuren, hade detta kunnat innebära ett annat utfall i valet 2020.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Jag trodde på valfusk . För mig kändes det orimligt att US väljare skulle valt Dem. Biden när man kunnat ge Trump en period till.
  Men å andra sidan ..(S) det avskyvärda mygelpartiet ,hemvist för allsköns skojare , lågliv och bedragare är uppe i 40 % .
  (M) som drivit på för ”privatisering” = att alla våra gemensamma tillgångar är sålda till skojare som Ilja Batljan och div kinesiska oligarker ligger kvar på 18 %.
  Det ökända (C) ligger fortfarande lite över 4 %.
  Knasbollarna i Mp..ligger kring 4 % precis som svik-Ebba och Toke-Johan (L).

  Men ….SD har inte ökat …AfS syns inte i undersökningarna och ” gröna slipsens vänner ” är nog fortfarande 847 (valresultat )
  (Att SD inte ökar beror väl på att dom utesluter alla dom kan på order av vidriga expo)


  Vad gör man när väljarna är rena idioter ???Hjärntvättade av 80 års sosseinfiltration ??
  Hur hjälper man folk till sans , insikt och måtta ??

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter