Senator ville få sociala medier att mörka bankkraschen

En demokratisk senator frågade under ett möte i söndags om möjligheterna att få sociala medier att censurera inlägg för att undvika en bankkrasch. Detta vittnar senatskolleger om.

Under ett krismöte om bankkraschen i söndags för den amerikanska senaten, frågade den demokratiske Arizona-senatorn Mark Kelly om möjligheterna att censurera inlägg i sociala medier för att undvika en bankrusning.

Flera republikanska senatsrepresentanter rapporterade om senatorns censurambitioner som uttalades inför företrädare för Federal Reserve (Riksbanken), finansdepartementet och andra myndigheter på det finansiella området, skriver Reclaim the Net.

Senator Thomas Massie twittrar: ”Kom just från ett zoommöte med Fed, finansdepartementet, FDIC, representanthuset och senaten. En demokratisk senator frågade i princip om det finns ett program för att censurera information på sociala medier som skulle kunna leda till en bankrusning.”

Även senator Lauren Boebert twittrade: ”Vid en genomgång med Bidens undersekreterare i finansdepartementet Nellie Liang angående Silicon Valley Bank BAILOUT som de arbetar mot, och en ledamot frågade om de når ut till Facebook och Twitter för att övervaka felaktig information och ’dåliga aktörer’.”

Skärmavbild Reclaim the Net

Politiker för censur

Senatorerna Massie och Boebert nämner inget namn på demokraten i fråga men det bekräftades sedan av ordföranden för underkommittén för tillsyn och utredningar, Dan Bishop, att det var senator Kelly som föreslog lite hjälp att mörka av de sociala medieföretagen.

Under många år har utredningar pågått om politiker som föreslår censur på nätet, naturligtvis med ursäkten att det ska vara för allas bästa. I huvudsak är det demokratiska politiker som upprepade gånger ertappats med att uppmana till censur i frågor gällande allt ifrån covid till valresultat. Detta går också helt emot det första tillägget i den amerikanska konstitutionen som de svurit en ed på.

Demokratiska senatorer hånade vid en utfrågning nyligen de journalister som publicerat de så kallade Twitterfilerna, som handlar om politikers och underrättelsetjänsters krav på censur på Twitter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter