Senegals ledare uppmanar afrikaner att stanna kvar i Afrika

Efter att minst 89 personer dödats i en förlisning utanför Mauretaniens kust uppmanar Senegals premiärminister afrikanska ungdomar att stanna kvar i Afrika. Han säger att de västländer som ungdomarna vill fly till ”själva befinner sig i kris”.

Under förra veckan dödades över 89 personer utanför Mauretaniens kust då en fiskebåt med flyktingar sjönk. Det var 170 passagerare ombord på båten, vilket gör att hela 72 personer saknas. Samtliga personer ska ha försökt att fly till Europa från Gambia och Senegal.

Nu uppmanar Senegals premiärminister Ousmane Sonko afrikanska ungdomar att stanna i Afrika, rapporterar tidningen Le Monde. Premiärministern beklagade båtolyckan i ett tal och sa följande:

– Det är synd, det är bedrövligt. Jag vädjar åter till ungdomar: er lösning finns inte i båtarna.

Befinner sig i kris

Premiärministern säger även att de europeiska länder som många afrikanska ungdomar vill fly till själva befinner sig i kris:

– De länder som vissa unga vill flytta till, jag kan försäkra er att de själva befinner sig i kris eller i början av en kris. Världens framtid finns i Afrika, och ni unga måste vara medvetna om detta. Den enda kontinenten som fortfarande har betydande utrymme för framsteg och tillväxt är Afrika.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Självklart trivs afrikaner bäst i Afrika.

    Däremot kan vi besöka varandra som turister.

    För några år sedan var en afrikansk tjänsteman från det torra Namibia inbjuden till Sverige….

    mannen stormtrivdes….han tyckte vi hade underbart väder….det regnade nästan hela tiden !!!! Mannen tyckte det var underbart att vandra ute i regnet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter