Sesame Place i Philadelphia ber om ursäkt för rasistiskt ”kakmonster”

De politiskt korrekta delarna av USA är djupt upprörda över hur två svarta flickor traumatiserats för livet, då ett utklätt ”monster” på nöjesparken Sesame Place inte ägnade dem tillräcklig uppmärksamhet. Nu krälar nöjesparken i stoftet.

Nöjesparken Sesame Place ber om ursäkt, inför obligatorisk fördomsträning för personalen och ”ser över sina rutiner” efter att en viral film visat att en medarbetare, som deltar i en parad utklädd till den kakmonsterliknande karaktären ”Rosita”, går förbi två svarta flickor med en avvärjande gest.

Den fasaväckande händelsen har tagits upp av bland andra New York Post.

Familjens advokat B’Ivory LaMarr kräver att den anställde avskedas och att nöjesparken ansvarar för att flickorna får den terapi de behöver för att övervinna traumat efter upplevelsen. En av flickorna ska enligt advokaten ha isolerat sig med sin mormor för att kunna återfå sin mentala stabilitet.

Sesame Place förklarade i måndags att den avvärjande handrörelsen inte varit riktad specifikt mot flickorna, men bad ändå ödmjukt den svarta familjen om ursäkt och bjöd in dem till en särskild träff med parkens karaktärer.

På tisdagen förklarade parken att alla anställda i parken ska genomgå obligatorisk fördomsträning.

LaMarr uppger att familjen överväger att stämma Sesame Place.

Stämningar för rasdiskriminering i USA inbringar ofta astronomiska summor när de riktas mot stora företag. I de flesta fall väljer företagen att betala några miljoner dollar för att inte behöva ta det till domstol.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter