Sidkvist om extremistrapport: ”Det är en koordinerad attack mot oppositionella”

Den rapport som FOI publicerade, på uppdrag av Säpo, där man pekade ut flera oppositionella aktörer som ”antidemokratiska extremister”, fortsätter att väcka kritik. En av dessa är partiet MoD, vars ordförande Andreas Sidkvist kommenterar innebörden av detta för Frihetsnytt.

Tidigare under onsdagen publicerade Frihetsnytt en insändare från partiet MoD:s (Mänskliga rättigheter och Demokrati) ordförande Andreas Sidkvist, där han bemöter den rapport som Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI) och Säpo publicerade vid midsommar. I dagens nyhetssamtal med Frihetsnytt utvecklar han sin bedömning av rapporten.

Sidkvist tror för det första inte att det är en slump att rapporten publicerades vid den här tidpunkten, utan att det rör sig om en i högsta grad koordinerad attack mot oppositionella

Det finns även en risk, enligt Sidkvist, att makten kommer försöka förbjuda oppositionella grupper, genom en kombination av den hårt kritiserade terrorlagstiftningen och den aktuella rapporten. Men han känner samtidigt ett stort hopp tack vare det engagemang som så många visar upp där man ifrågasätter vad makten sysslar med.

Sidkvist berättar även om det nya projektet Exit WHO, där man uppmanar Sverige att lämna Världshälsoorganisationen (WHO), på grund av dess ambitioner om utökad makt på de enskilda nationernas bekostnad. Den som stödjer att Sverige ska lämna WHO kan skriva under listan på länken ovan.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter