Siemens och Gazprom gjorde sångtävling av strandad gasturbin

Siemens Energy och Gazprom PJSC skojade loss på Twitter om en gasturbin som man vill leverera, men inte får till följd av sanktionerna mot Ryssland. Siemens bad sedan om ursäkt för att man uppvisat en smula humor.

Turbinen ifråga är en viktig del av Nord Streams gasledning, men har fastnat i Tyskland därför att de tyska myndigheterna inte lyckats bestämma sig för om den omfattas av sanktionerna mot Ryssland. Gazprom behöver turbinen för att kunna leverera den gas som Tyskland behöver men egentligen inte vill köpa från Ryssland.

Nu står turbinen i en lagerlokal och känner sig ensam, bestämde sig Siemens för och twittrade att man borde göra en låtlista på Spotify för att muntra upp hårdvaran, berättar luxemburgska Wort. Siemens inledde med låten So Lonely av The Police.

Gazprom ville tydligen visa att man inte är helt humorlösa och svarade med Judas Priest-låten Breaking the Law. Sedan fortsatte det med låtar som Depeche Modes Enjoy the Silence, Queens I Want to Break Free, The Beatles Back in the USSR, Talking Heads Road to Nowhere samt – ifall problemet inte blir löst snart – Kanye Wests Coldest Winter. Några av inläggen tycks ha utgjort små pikar till respektive land, medan andra bara skojade med den absurda situationen.

Efter att ha blivit angripna av journalister valde dock Siemens att – istället för att posta Steve Miller Bands The Joker och ge tråkmånsarna fingret – genast be om ursäkt och radera sina humoristiska tweets. Gazproms svar står dock fortfarande kvar.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter