Självkärlek

Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Pierre Tinderfjäll om självkärlek och vad det innebär

Vad är självkärlek? Vad betyder det och vad innebär det? Är kärleken till dig själv viktig? Är kärleken till andra större än till dig själv? 

Självkärlek för mig är att vara sann mot mig själv, vilket innebär att vara ärlig och stå upp för det jag tänker och känner. Att agera utifrån min vilja och för vad som är rätt. Att gå min unika väg kontra att anpassa mig till omgivningens vilja.

Självkärlek är att ha en kärleksfull relation till sig själv, att växa som människa, att ta ansvar, sätta gränser, bygga karaktär, disciplin och kultivera dygder samt hedra och respektera relationen till sig själv. 

Försök att vara genuin och ärlig, du behöver inte bekräftelse från någon annan, tillåt dig att vara den du är. Du är den som ger det stöd, mod, styrka och kärlek du behöver. 

Kärlek i samhället

Jag ser att människor idag har brist på respekt och kärlek till sig själva. Vi begränsar oss kraftigt om vi inte utgår ifrån oss själva och vår vilja. Vi blir följare, handlingsförlamade, stressade och rädda, istället för att vara i ägandeskap med ansvaret att leda oss själva i önskad riktning.

Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt för att vi alla ska ingå i en kollektiv mall. Vi blir programmerade från tidig ålder och går likt en fårskock dit vi blir tillsagda. Vi hamnar i överlevnadstillstånd istället för att leva, vi kompromissar med vår tid och vårt fokus, från vad vi verkligen vill och önskar, för att ta oss igenom alla måsten och klara av samhällets målbild. Ett system jag anser tar ifrån oss relationen till oss själva samt tar död på spontanitet och kreativitet. Att vara slav, ett får, oärlig, feg är lika med fattigdom och död. Att vara fri, ett lejon, sann och modig är lika med rikedom och liv.

Vägen till lycka och frihet

För att övervinna detta så anser jag, av egen erfarenhet, att vi aktivt behöver välja att älska oss själva mest. Bygga upp dig själv, den karaktär och förkroppsliga de dygder du vill vara. Hedra, stärk och beskydda relationen du har till dig själv. Det innebär att bygga en kraft inom dig där du är modig att stå upp, följa dina drömmar, sätta gränser och inte kompromissa med dig själv. 

Det kräver ett aktivt val, en vilja och drivkraft att gå och vara i linje med vem du är och vill vara. Att sätta större värde på din inre rikedom och förmågor än de yttre som inte är i linje med din önskan och din vilja. Det kräver mycket av dig och du kommer konfronteras och utmanas av både dig själv och andra. Det är min absoluta tro och erfarenhet, att göra jobbet med dig själv och anta utmaningen är vägen till lycka, ljus och frihet. 

Vad är din vilja i varje given situation? Är dina ord och dina handlingar i linje med vem du vill vara och hur du vill må? Du styr ditt liv. Du är kapten på ditt skepp. Du och ingen annan bestämmer om du är värdig. Se dig, håll dig, lyft och led dig själv. Stå för den du är och stå för allting du gör. 

Hur stärker jag kärleken till mig själv?

När du vaknar på morgonen, är du på den plats du vill vara? Gör du det du vill göra? Ger du tid för dig själv och dina intressen? Ger du din tid till rätt människor? 

Förstå att du ”spenderar” din tid och ditt fokus, vad spenderar du den på? Betala dig själv med din tid och fokus och arbeta hårdare på dig själv än du gör på ditt jobb. Var modig, ge dig tid, tid till att växa, vara kreativ och göra det du brinner för. Du är suverän, du är härskare över ditt rike, du är drottning, du är konung. Lev som det. 

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter