Ledaren 11: Utgår makten från folket eller från agendavänstern?

I förra veckan gick DN till attack mot Svenska bok- och mediemässan. Man kallar den högerextrem och försöker skrämma talare och debattörer från att delta. Det enda underlag man har är smutskastning från den vänsterextrema tidskriften Expo.

Den 20 augusti går Svenska bok- och mediemässan av stapeln i Stockholm. Man kommer att samla ett spektrum av människor, från höger till vänster, klimataktivister och klimatskeptiker. Natoanhängare och neutralitetsförspråkare. Svenska Bok- och Mediemässan är ett forum där alla åsikter möts på rättvisa villkor. Detta verkar vara något som sticker i ögonen på vänsterextremisterna på Expo, vars uppgift verkar vara att smutskasta och karaktärsmörda politiska motståndare och skrämma oliktänkande från att ha kontakt med varandra. På ett omedvetet ironiskt vis kallar sig Expo för en ”demokratisk stiftelse” – ett nyspråk som för tankarna till Östtyskland och Nordkorea. Och mellan Expo och den självutnämnda agendasättaren Dagens Nyheter får man inte in ett cigarettpapper.

Den senaste turen gällde Islands tidigare statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson, som behövde ställa in sitt deltagande på Svenska Bok- och Mediamässan på grund av ett blixtinsatt parlamentsmöte om en bankprivatiseraing, där han själv ska hålla tal. Gunnlaugsson har varit tydlig mot både Expo och DN med att detta parlamentsmöte var den enda anledningen till att han avbokat sitt deltagande i Stockholm. Ändå gav DN sina läsare intrycket att tidningen, genom att berätta skräckhistorier om andra mässdeltagare för den isländske politikern, lyckats skrämma iväg honom.

Dagens Nyheter – hur ”oberoende” och hur ”liberal”?

Dagens Nyheter, härförd av den Peter Wolodarski, gör gemensam sak med extremister för att hindra människor från att träffas och tala fritt med varandra. DNs agerande kritiseras till och med av de egna läsarna. De flesta som kommenterar artikeln undrar varför DN, som kallar sig liberal, inte sluter sig till den egna idétraditionen och bejakar oliktänkande.

Beteendet kan i bästa fall ses som ett desperat försök att bibehålla makten över det offentliga rummet. Liksom en mobbare i sista årskursen i nian försöker agendamedierna krampaktigt att hålla fast vid sitt skräckvälde – men blottar samtidigt sitt elaka, försvagade jag.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter