Skador upptäckta på kärnkraftverk

På det finska kärnkraftverket, som hade kunnat hjälpa till att minska Sveriges elkostnader, har det efter inspektion upptäckts skador som kan försena driften.

Det finska kärnkraftverket Olkiluoto 3 har stött på problem. Kärnkraftverket planerades att vara i full drift under december månad, men det har under ett inspektions- och underhållsarbete upptäckts skador på matarvattenpumparna, vilka kan resultera i förseningar för den kommersiella driften.  

Ej en säkerhetsrisk

Matarvattenpumpar sitter i turbinhallen och har till uppgift att tillföra vatten till ånggeneratorerna. Skadorna på pumparna uppges inte påverka säkerheten för kärnkraftverket enligt TVO.

TVO uppger att en ny tidsplan beräknas vara klar under de kommande dagarna.  

Kan hjälpa Sverige

Driften av Olkiluoto 3 är positiv för Sverige och kan hjälpa vår befolkning att reducera sina elkostnader, vilket FrihetsNytt tidigare rapporterat. Bygget av anläggningen har pågått sedan 2009 och är ett stort steg för Finlands elproduktion och självförsörjning. Olkiluoto 3 kan minska Finlands import av el med 60 procent, enligt TVO

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter