SKANDAL! FBI förvarnar Joe Biden innan husrannsakan

Efter att hemligstämplade dokument hittats hos Joe Biden på hans gamla kontor och i hans garage har FBI inlett en utredning mot presidenten. Den senaste husrannsakan genomförd av FBI väcker dock enorm kritik – Joe Biden blev nämligen förvarnad innan husrannsakan hade skett. FBI:s behandling skiljer sig avsevärt från hur Donald Trump behandlades.

De hemligstämplade dokumenten har hittills påträffats på tre olika platser tillhörande USA:s president Joe Biden. Först hittade FBI flera hemligstämplade dokument lokalerna hos Joe Bidens egen tankesmedja Penn Biden Center i Washington, D.C.

Sedan påträffades hemligstämplade dokument i Joe Bidens hem i Wilmington och slutligen i garaget till hans sommarresidens i Reheboth Beach, Delaware, vilket Frihetsnytt tidigare rapporterat om.

Totalt har 25-30 hemligstämplade dokument återfunnits hos Joe Biden.

Hunter Biden
Hunter Biden. Foto: Wikipedia/ Center for Strategic & International Studies

Dokumenten kan ha använts i olagligt syfte

Den övervakande ordförande för utredningen, republikanen James Comer, är särskilt oroad över de dokument som påträffades i Joe Bidens sommarresidens i Reheboth Beach. Detta med anledning av att Joe Bidens son, Hunter Biden, bott i huset under minst två år.

Anledningen till den särskilda oron är Hunter Biden är misstänkt för att ha sålt sin fars inflytande till ljusskygga aktörer runt om i världen. Flera vittnen har även trätt fram med bevis som påstås visa Joe Bidens direkta kopplingar till Hunters kriminella aktiviteter. Därför anses det särskilt angeläget att kartlägga vilka dokument som Hunter kan ha kommit i kontakt med.

Vi är ganska säkra på att Hunter Biden vistats i anslutning till dokumenten eftersom han har bott i huset i två år, säger James Comer i en intervju med Fox News.

Joe Biden förvarnades innan husrannsakan

Som en del i den pågående utredningen genomförde FBI under onsdagen, den 1 februari, en husrannsakan mot Joe Bidens residens i Reheboth Beach på uppdrag av Justitiedepartementet.

Husrannsakan har dock fått mota stor kritik – presidenten informerades först och fick tillfälle att göra förberedelser innan huset genomsöktes.

Joe Bidens advokat Bob Bauer kommenterar saken:

Idag, med presidentens fulla stöd och samarbete, genomför Justitiedepartementet en planerad husrannsakan av hans hem i Rehoboth, Delaware. Husrannsakan genomförs enligt departementets standardprocedurer, vars syfte är att bibehålla integritet och operativ säkerhet. Departementet utförde detta arbete utan att allmänheten underrättades, och vi kom överens om att samarbeta, sa Bauer i ett uttalande till NBC News.

FBI behandlar Trump med hårdhandskar men Biden med silkesvantar

USA:s förre president, Donald Trump, misstänktes i augusti förra året för att inneha hemligstämplade dokument i sitt residens Mar-a-Lago i Florida. I detta fall gick FBI helt annorlunda tillväga och husrannsakan gick betydligt aggressivare till, vilket Trump själv har uttalat sig om. I husrannsakan mot Trump hittades inga dokument, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Skillnaden i hur de två presidenterna behandlas av FBI är anmärkningsvärd. Medans Trump behandlas hårt, får Joe Biden en helt annan behandling där han till och med förvarnas innan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter