Skånemoderater i konflikt med regeringen

Skånemoderater med regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson i spetsen, protesterar mot regeringens beslut att betala ut elstöd alldeles för sent för att det ska komma människor till hjälp denna vinter.

Enligt Expressen har källor inom Moderaterna uppgett till dem att det råder missnöje bland Skånemoderaterna med hur regeringen, och då främst energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), har hanterat elstödet. De är kritiska till att de som så småningom kommer att få ta del av elstödet inte blir hjälpta under krisen den kommande vintern, utan får stödet retroaktivt.

Det är enligt källorna regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson, som tagit initiativet till protesten mot regeringens dröjsmål med att hjälpa människor och företagare i ekonomisk nöd. Sonesson har försökt få till ett möte med energi- och näringsminister Ebba Busch, men enligt Expressen får han nöja sig med att på onsdagen träffa hennes statssekreterare Daniel Liljeberg istället.

Det här är en jätteviktig fråga för så många i Sverige och att då inte möjliggöra någon form av tidsfönster så att säga… Hon borde tycka det är så pass viktigt att hon tar sig den tiden helt enkelt, sa Sonesson till DN i förra veckan.

Sonesson irriterad att ministern inte vill besöka Skåne

Ebba Busch. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin

Carl Johan Sonesson ilsknade till ytterligare när Ebba motiverade varför hon inte har för avsikt att besöka den del av landet som är värst drabbad av de höga elpriserna med att ”Skåningarna behöver inte fler politiker som dricker kaffe utan som levererar akut elstöd, arbetar för rimliga gaspriser på EU-nivå och som lägger tid på att bana väg för ny kärnkraft och kortare tillståndsprocesser för vindkraft, meddelade Busch till Expressen.

Ebba får gärna benämna mig som en ”kaffedrickande politiker” om hon tycker det är kul med den typen av retorik men personligen tycker jag att det är väldigt arrogant och oseriöst sätt att bemöta min kritik i en viktig fråga, sa han till tidningen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter