Skänkte bort uppehållstillstånd – nu byts generaldirektören ut

Mikael Ribbenvik, nuvarande chef på Migrationsverket, får inte nytt förtroende av regeringen att sitta kvar på posten. Uttalanden som gjorts av migrationsminister Maria Malmer Stenegard tyder på att en ny generaldirektör behövs för en helt ny politik. Ribbenvik bär ett stort ansvar för den kaosartade migrantsituation som Sverige befinner sig.

Gav alla syrier permanent uppehållstillstånd

Mikael Ribbenvik, generaldirektör
Mikael Ribbenvik, generaldirektör. Foto: Migrationsverket/ Björn Bjarnesjö

Som Frihetsnytt redan har rapporterat, stundar det nya tider i svensk migrationspolitik med lägre nivåer av migration. Generaldirektören för Migrationsverket, Mikael Ribbenvik, verkar inte ha varit positiv till den nya politiken. Men han kommer inte att bli kvar på sin post, rapporterar SVT.

Många har förvånat sig över Ribbenviks entusiasm inför migration och bekymmersfria inställning till den största migrationsvågen till Sverige någonsin, som inträffade 2015. Det var han som personligen bar ansvaret för det ödesdigra beslutet 2014 om att alla syrier skulle få permanent uppehållstillstånd i Sverige, vilket SVT skrev om.

De exakta konsekvenserna av detta beslut är inte känt, men sannolikt spelade det en avgörande roll för migrantkrisen 2015.

Ny politik, nya kvastar

Migrationsminister Maria Malmer Stenegard konstaterar att det behövs ”nya ögon” att se med på myndigheten, i och med den nya migrationspolitik som drivas. Tidöavtalet ger klara besked om att en ny inriktning ska gälla för svensk migrationspolitik, med en begränsad invandring. Ribbenviks förordnande går inte ut förrän i maj, men redan nu annonserar regeringen efter någon som kan ta över posten.

Ribbenviks efterträdare kommer till en svårstyrd myndighet, med många tjänstemän som det är svårt att beskriva som annat än aktivister som söker främja asylmigration. Det finns tydliga bevis för, som Svenska Dagbladet rapporterat om.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Den dagen de visar sanna siffror som visar att de tar in mindre asyl å pensionsskojare…DÅ kommer jag tro på det, men det lär inte hända. EU ska ev bestämma 2024 om vilken kvot vi ska ha i Absurdistan. Sd är med på det EU tåget. Snacka om att sd ÄR kontrollerad opposition.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter