Skärpt straff för koranupplopp

En man som deltagit i våldsamheter i Rinkeby i samband med Rasmus Paludans koranbrännings-aktion där får skärpt straff i hovrätten.

Det var den 15 april 2022 som ett antal muslimer samlats för att demonstrera mot den dansk-svenske aktivisten Rasmus Paludans manifestation mot Islam. Ett antal personer greps för att ha kastat sten mot Paludan och drabbat samman med polisen.

En av de framträdande personerna i upploppet var en 34-årig man som åtalades för våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman, uppger Dagens Juridik. Denne man får nu sitt straff skärpt från 6 till 10 månaders fängelse då domen överklagats till Svea hovrätt.

”I likhet med tingsrätten anser Svea hovrätt att 34-åringen ska dömas både för deltagande i våldsamt upplopp och för försök till våld mot tjänsteman. När det däremot gäller straffvärdet anser hovrätten att detta är betydligt högre än tingsrätten funnit. Den våldsutövning i form av stenkastning som har riktats mot polisen är mycket allvarlig”, förklarar Dagens Juridik.

Tidigare har muslimer som kravallat i Örebro fått betydligt hårdare straff, men då har de dömts för grovt blåljussabotage. Att bara kasta lite sten på invandringskritiker och sedan slåss mot polis då de försöker gripa en kvalar alltså inte in under den lagen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter