Sköt ihjäl gärningsman med oregistrerat vapen – hyllas som hjälte

En 20-årig man öppnade eld i vad som tycks vara ett vansinnesdåd i ett shoppingcenter i Indiana i söndags. Han dödade tre människor innan han själv sköts ihjäl av en 22-årig man som nu hyllas som en hjälte av alla utom regeringen.

Det var i söndags kväll, amerikansk tid, en 20-årig gärningsman vid namn Jonathan Sapriman öppnade eld med ett halvautomatiskt gevär i ett shoppingcenter i Indiana. Han sköt 24 skott och dödade tre människor men bara två minuter senare var det slut. Sapriman sköts ihjäl av en av kunderna, 22-årige Elisjsha Dicken som bar en pistol utan licens – något som nyligen blivit tillåtet i Indiana.

Dicken uppvisade enligt polischefen James Ison ett skickligt och taktiskt klokt beteende då han gick i strid med Sapriman och fällde honom med 10 skott från ett betryggande avstånd. Dicken ska även ha sett till att andra människor satte sig i säkerhet medan han själv tog hand om gärningsmannen.

Vinklad rapportering

Eftersom händelsen ger uppenbart stöd åt tesen att frihetliga vapenlagar är av godo för samhället, är vänsterliberala medier och opinionsbildare upprörda över att hjälten hyllas av de flesta. Särskilt ondgör man sig över att mannen kallats en ”god samarit”, uppger den realtivt förnuftiga TV-kanalen Fox.

När franska nyhetsbyrån AFP skriver om dådet i en artikel som publicerats av bland andra South China Morning Post är man noga med att påpeka att gärningsmannen är vit och även publicera en bild av honom. De kinesiska kommunisterna glömmer att nämna att hjälten också är vit och det är kanske därför man inte publicerar någon bild av Dicken trots att bilder utan upphovsrätt finns ute. När vapenlobbygruppen NRA uttalar sig och påpekar att händelsen bekräftar vad man alltid sagt – att det enda som stoppar en beväpnad skurk är en beväpnad hjälte – skriver medierna att NRA ”utnyttjar tragedin”. När antivapenlobbyn uttalar sig längre ner i artikeln är deras uttalande däremot inte något ”utnyttjande av tragedin”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter