Skottlands woke-minister avgår

Han ledde Skottlands radikalt politiskt korrekta ”nationalistparti” och inskränkte yttrandefriheten ytterligare. Nu väljer han att avgå som Skottlands ledare.

Knappt ett år har gått sedan Humza Yousaf tillträdde posten som Skottlands försteminister1 och partiledare för regeringspartiet Scottish National Party (SNP).

Trots att det kallas för ”nationalistparti” är SNP är ökänt för sin extrema politiska korrekthet. Man hyllar HBTQ-lobbyn, vill öka massinvandringen och driver en klimatalarmistisk agenda. Det enda som kan kallas ”nationalistiskt” är att man vill Skottland ska bryta sig loss från Storbritannien. Samtidigt vill man då att Skottland ska gå med i EU.

Yousaf själv är ökänd för sin antipati gentemot vita människor och det var under hans ledning som Skottland införde sin radikala hatbrottslag. Denna lag gör det till ett ”hatbrott” att säga att en person har ett annat kön än denne själv påstår sig ha. Lagen skulle även slå mot komiker, som driver med den radikala transrörelsen.

Avgick under eftermiddagen

Under måndagseftermiddagen meddelade Yousaf att han väljer att avgå. Detta efter att han skrotat en koalitionsöverenskommelse med det skotska miljöpartiet och inte kunnat säkra tillräckligt med stöd för att överleva en kommande misstroendeförklaring, rapporterar The Telegraph.

Yousaf sade under pressträffen, där han meddelade sin avgång, att han kommer fortsätta leda partiet tills dess en ersättare hittats. Om det misslyckas kommer ett nyval att behöva hållas i Skottland.

  1. Försteminister är det högsta politiska ämbete i Skottland som är möjligt, eftersom Skottland tillhör Storbritannien och lyder under det brittiska parlamentet. []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter