Skottlossning mellan polis och demonstranter i Kosovo

Spänningarna i Kosovo ökar

I samband med att serber upprättat vägblockader i norra Kosovo utväxlades skottlossning mellan demonstranter och polis. Detta är en ytterligare eskalering av konflikterna mellan serber och albaner i regionen.

Under lördagen upprättade etniska serber i norra Kosovo flera vägblockader av huvudvägar. Detta utgjorde en protest mot att polisen arresterat en serbisk före detta polis, som förra månaden lämnade sitt jobb i protest mot myndigheterna, rapporterar Reuters.

Den före detta polisen, Dejan Pantic, anklagas för att ha attackerat myndigheter.

I samband med att poliserna ingrep mot blockaden utväxlades skottlossning mellan de båda sidorna. Inga sårade har i nu läget rapporterats.

Konflikt grundad i bilskyltar

Frihetsnytt har tidigare skrivit om den alltmer spända situationen i Kosovo den senaste tiden. Orsaken till Spänningarna är att Kosovos regering har krävt att serbiska registreringsskyltar inte får användas, utan ska bytas mot Kosovo-utfärdade skyltar.

Detta utgjorde en stark provokation för serberna, som menar att detta utgör ett försök att bryta bandet mellan Kosovoserberna och Serbien.

I protest mot detta valde flera etniskt serbiska myndighetsanställda i Kosovo att säga upp sig, däribland just Pantic.

Val flyttas fram

Med anledning av blockaderna meddelade myndigheterna att lokalval som skulle ha hållits 18 december har flyttats fram till 23 april.

Huruvida det kommer att spela någon roll återstår att se, då serberna gått ut med att de kommer bojkotta valet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter