Skulle bli säkrare med Nato – nu pratar alla om krig

När de svenska politikerna beslutade att Sverige skulle gå med i krigsalliansen Nato, var det med hänvisning till att det skulle göra Sverige säkrare. Under måndagen gjorde flera politiker och den svenske överbefälhavaren flera uttalanden som talar för motsatsen.

Under måndagen kunde Frihetsnytt rapportera om de uttalanden som gjordes på rikskonferensen Folk och Försvar som pågår i Sälen. Där uppmanade civilminister Carl-Oskar Bohlin svenskarna att man skulle vara redo för en krigssituation. Även överbefälhavaren Micael Bydén varnade för krig, medan statsminister Ulf Kristersson lovade att Sverige skulle skicka en bataljon till Lettland.

Reaktioner i utlandet – ”Drömmer om krig”

Uttalandena har väckt stora reaktioner, både i Sverige och i utlandet. Enligt en journalist från finska Yle var det anmärkningsvärt att överbefälhavaren använde ordet ”krig”, vilket aldrig skulle ske i Finland. Om en offentlig person i Finland talade om krig skulle det ses som ”krigshets”.

Även i Ryssland har man reagerat på uttalandena. Senatorn Aleksej Pusjkov kommenterar Bohlins och Bydéns uttalanden på Telegram. Han skriver att de svenska politikerna försöker ge Sverige ”en geopolitisk betydelse som man inte har”.

– Ibland får man känslan av att vissa svenska militärer och journalister nästan drömmer om krig. Verkar som om de inte kan komma över förlusten vid Poltava…, avslutar han inlägget.

Skulle bli säkrare med Nato – ”Dags att ta tillbaka ansökan”

Anledningen till att de svenska politikerna lämnade in en ansökan om att gå med i krigsalliansen Nato var för att ”värna Sveriges säkerhet”. Men när Sverige alltmer närmar sig ett medlemskap ökar nu istället pratet om att Sverige kan hamna i krig.

Under måndagen skrev Henrik Nyquist en debattartikel i Dagen, där han uppmanar politikerna att dra tillbaka Sveriges Natoansökan. Han skriver att Sverige i och med Natoansökan föredrar konfrontation framför kommunikation. Vi ska även fråga oss om Sverige har blivit ett säkrare land och vems intressen vi springer när vi förvarar amerikansk militär på svensk mark, enligt Nyquist.

Att lämna tillbaka Natoansökan och satsa på alliansfrihet skulle gynna dialog framför vapen och krigsretorik. Under kalla kriget visade Sverige att man kunde föra dialog med såväl ”kommunistiska diktatorer som västimperialister”. Detta är något som Sverige måste gå tillbaka till, är Nyquists budskap.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

6 KOMMENTARER

 1. Försvars ministern sprider ren dis-information när han påstår att Rysslands ”fullskaliga
  invasion” var olaglig. Det är ren LÖGN! Den var laglig enligt FNs paragraf 51 om rätten
  till ”preemptive selfdefense”. Fullskalig?? När man går in med 90.000 man mot en arme’
  på 600.000 man, hur kan man kalla det fullskalig???
  Den var samtidigt framprovocerad av NATO till det yttersta. Vilket bevisas av att Minsk
  avtalen bara var ett sätt att lura Putin för att få mer tid att rusta Ukraina till ett krig mot
  Ryssland, vilket Angela Merkel, Francois Holland och Petro Porochenko offentligt erkänt.
  Försvarsministern, Statsministern, Civilministern och ÖB för en skamlig krigspropaganda som
  baseras på falska premisser och försätter Sverige i fara.
  Sverige är INTE hotat av Ryssland! Ryssland hotar INTE övriga Europa!
  Ryssland kommer dessutom att vinna över Ukraina, det är inget NATO kan göra något åt.

 2. Det enda som kan få stopp på hjärtvätten av den ”internationella klicken”, är att US$ havererar under tyngden av sin egen skuld. BRICKS är det grundläggande hotet som de nu i panik försöker stoppa m.h.a. ett världskrig, igen.
  Påminner om, och berättar för de som inte känner till det, att, USAs ekonomi efter att Roosevelt tillträdde 1933, gick utför.
  Siffrorna för 1938 talar sitt tydliga språk. ”The New Deal” var ett smart men innehållslöst propagandaord, och inget annat.
  Han och den ”internationella klicken” löste det genom att anstifta krig mellan Tyskland & Polen, som i förlängningen syftade till att få med USA i kriget via Japan. Hemligstämpeln är ju hävd sedan en tid, så det är nu inte ens en konspirationsteori att Roosevelt medvetet gjorde allt för att bli anfallna av Japan.
  Det finns inget så lönsamt som krig, för de som tjänar på det.

 3. Inte nog med galna Krigshetsande svenska politiker, nu går nästa dåre ut med risken för att USA dras in i kriget via Biden att Putin ”måste stoppas”. Vi , vanliga folket måste ”stoppa” vansinnet. Ingen vill ha krig endast Globalisterna. Oavsett deras agenda får de inte lyckas med att dra in oss i krig. Förhoppningsvis börjar folk bli så medvetna om det sinnessjuka som pågår bland de som styr att röster höjs från både folk och andra med fot i maktkorridor. Dessa människor som vill skapa krig är psykopater.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter