Skulle prata om klimatet – tog flyget

Sveriges miljö- och klimatminister tog flyget till Davos, där hon skulle prata om klimatpolitik. När media frågar om dubbelmoralen läggs luren på.

Romina Pourmokhtari, Sveriges klimat- och miljöminister hör till de som gärna talar om den gröna omställningen och den så kallade klimatkrisen. Men när hon åkte ned till World Economic Forum, finanselitens årliga sammankomst i schweiziska Davos, var det flyget hon tog, rapporterar Fria Tider.

Flyg brukar vara ett utskällt transportmedel inom klimatkretsar, där man gärna pratar om så kallad flygskam, vilket innebär att man ska känna skuld över utsläppen från flygplanen.

Detta verkar inte ha bekommit klimatministern, som är hedersgäst på ”Informal Gathering of World Economic Leaders (IGWEL): Charting the Course to COP28” för att diskutera klimatpolitik.

När Fria Tider ringer upp ministerns pressekreterare, Niki Westerberg, får de bara svaret att den folkvalda politikern reste med flyget i tisdags, innan hon bryskt lägger på luren.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter