Skyttedal till attack mot Paludan – ”Jubelidiot”

Partiet Folklistan har valt att ha en öppen lista i demokratisk anda men det har framkommit att det inte är förankrat i verkligheten. Sara Skyttedal har starkt kritiserat Rasmus Paludans medverkan i Folklistan.

Det nystartade partiet Folklistan, som leds av Sara Skyttedal och den ”socialdemokratiske kapitalisten” Jan Emanuel, avslöjas med att inte stödja yttrandefriheten när det visat sig att alla inte är välkomna att skriva in sig i den öppna listan.

Den dansk-svenske politikern och juristen Rasmus Paludan är en av 500 personer som skrivit upp sig på den öppna listan till EU-valet som Folklistan har.

Jan Emanuel Johansson. Foto: Wikipedia/ Janwikifoto
Jan Emanuel Johansson. Foto: Wikipedia/ Janwikifoto/ CC BY-SA 3.0 DEED

Skyttedals reaktion mot Paludans medverkan i Folklistan

Nu ifrågasätts Paludans medverkan av Skyttedal. I ett uttalande till Dagens Nyheter (DN) säger hon att han inte är välkommen. Hon riktar stark kritik mot Paludans medverkan i Folklistan och uttrycker att han ”inte är välkommen”. Hon nöjer sig inte med det, utan kallar honom även för ”komplett jubelidiot”

Även Emanuel attackerar Paludan och säger till Altinget att ”Paludan är en idiot”.

”Ociviliserat att kalla någon för idiot”

Frihetsnytt har talat med Paludan om Skyttedals och Emanuels utspel.

Nu är hon ung och vet kanske inte så mycket om världen, hon är lite omogen. Hon måste ju veta hur det svenska valsystemet fungerar. Så när hon beslutar sig för att ha en öppen lista, då får de ta alla som vill. Om svenskarna vill ha Paludan framför Skyttedal i Europaparlamentet, då får de möjligheten att göra det genom att skriva mitt namn på en valsedel, säger Paludan till Frihetsnytt.

Att de två ledarna för Folklistan kallar honom för ”idiot” uppskattar han inte.

Det är väldigt oförskämt, att kalla någon för ”idiot”, det är väldigt ociviliserat. Jag tänker dock att de här personerna vet antagligen inte så mycket om mig egentligen. Det verkar som att många svenskar tror att jag är en dansk som kommit till Sverige för att hetsa muslimer. Om det är allt de vet, då är det mycket långt från sanningen, men då är de skyldiga att undersöka sanningen innan de uttalar sig, säger Paludan.

Kommer bränna koranen på lunchrasten

På frågan om vad man kan förvänta sig om han kommer in i Europaparlamentet svarar Paludan:

Om svenskarna röstar in mig i EU-parlamentet, då får de en ledamot som kommer bli mest omtalad under den perioden. Då får jag parlamentarisk immunitet i hela EU och då kan jag driva frågan att islam är dåligt för EU. Då kan de enskilda länderna inte slänga ut mig. När jag åker till Strasbourg, då kan jag gå ut och bränna koranen på lunchrasten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter