Larsson om Skyttedal: ”Sådana här karriärister måste bort”

Chanserna att komma in i EU-parlamentet för Sara Skyttedal var obefintliga då hon lämnade Kristdemokraterna efter ett listbråk – och nobbades av Sverigedemokraterna. Nu försöker hon dock igen, och startar ett helt nytt parti. Läs nedan var Frihetsnytts politiske kommentator Tobbe Larsson har att säga om draget.

Sara Skyttedal sitter i dag som EU-parlamentariker för Kristdemokraterna. För att försöka få en garanti att hon skulle kunna fortsätta som parlamentariker sökte hon sig under föregående år till Sverigedemokraterna för att se om hon kunde toppa partiets EU-lista. Hon fick dock nobben, och fick lämna Kristdemokraterna då de inte längre hade förtroende för henne.

Sätter sitt hopp till nytt parti

Nu kommer nyheten att Skyttedal startar ett eget parti – Partiet Folklistan. Målet är enligt Expressen att komma in i EU-parlamentet den 9 juni, trots att det inte är många månader kvar till valet. Ansökan om att registrera parti inkom till Valmyndigheten den 27 mars.

Tjänar enorma summor pengar

Att vara EU-parlamentariker är ett lönsamt arbete, visar en genomgång som Frihetsnytt gjort. Varje månad får en parlamentariker en grundlön på 114 255 kronor. Dessutom får man traktamente på hela 3 965 kronor per dag så länge man ”stämplar in”. Utöver det får man även ett så kallat ”kontorsbidrag” på över 55 000 kronor varje månad.

Tobbe Larsson. Foto: Frihetsnytt
Tobbe Larsson. Foto: Frihetsnytt

Larsson: ”Farliga karriärister”

Frihetsnytts politiske kommentator Tobbe Larsson säger att det är uppenbart att Skyttedal motiveras av pengar och status.

– Jag tror absolut att det är pengar som motiverar henne, och i andra hand är det statusen. Först i tredje hand kommer viljan att påverka samhället och världen i en bättre riktning. Det här är väldigt symptomatiskt för den här typen av människor – karriärister som sätter pengarna före allt, säger Larsson och fortsätter:

– Det är precis den här typen av människor som vi ska ta bort. De är bra på att uttrycka sig, de är bra på att klä sig rätt, men de åstadkommer absolut ingenting. Det är hycklare och farliga människor, som säljer ut sig till högstbjudande.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

  1. Jag håller med till 100% för de här människorna handlar allt om att leva lyxliv på skattemedel. Nu vet jag inte vilket privatliv hon har men kan tänka mig att hon inte vill anpassa sig utifrån vad en fattigpensionär eller bidragstagare måste leva på. Det gäller att nagla sig kvar till varje pris och hennes samarbete med Jan Emanuel (S) säger allt i alla för mig! Tack Tobbe och Frihetsnytt!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter