Slår tillbaka – Karl Hedin kräver miljonskadestånd av staten

Den välkände företagaren Karl Hedin har fått löpa gatlopp i media och har beskrivit sig som trakasserad av rättsväsendet under flera års tid – på grund av anklagelser om vargjakt som han senare friades för. Nu kräver Hedin skadestånd av staten – på flera miljoner kronor.

Miljardären och företagsledaren Karl Hedin blev år 2018 anklagad för illegal vargjakt. Han beskriver perioden som ”brutal” då han frihetsberövades under en hel månad – efter att polisen stormat hans boende. Hedin har även sagt att han utsattes för vad som går att likna vid sömntortyr under tiden i häktet. Om detta har Frihetsnytt tidigare rapporterat.

Hedin friades dock för tjuvjakt av tingsrätten, men åklagaren valde att driva fallet till hovrätten där Hedin friades ännu en gång.

Kräver skadestånd

Nu säger industrimiljardären att han kräver skadestånd på 8,3 miljoner kronor av staten efter den behandling han utsatts för. Nu vill företagsledaren ha svar på vad det egentligen var som skedde – och varför. Om detta rapporterar Dagens Juridik.

Skulle Justitiekanslern bevilja skadestånd säger Hedin att han kommer skänka pengarna till Centrum för rättvisa.

Här kan du köpa Hedins böcker

Frihetsnytt säljer flera böcker av Karl Hedin, bland annat boken ”Maktmissbruket – ett hot mot demokratin” där Hedins rättegångsprocesser tas upp. Frihetsnytt säljer även boken ”De jagade jägarna”, som ger en god inblick i jägarnas vardag och de svårigheter de stöter på till följd av politiker och makthavare som tror sig veta bäst i vargfrågan. Även boken ”Attacken på äganderätten” säljs, där Hedin och de övriga författarna beskriver hur rätten att äga och bruka mark inskränks allt mer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter