Småbarnsfamilj övergavs av samhället – Blågula Korset räddade dem

Välgörenhetsorganisationen Blågula Korset hjälper utsatta svenskar som samhället vänder ryggen. Nu har en ensamstående tvåbarnsmamma fått hjälp att klara tillvaron.

Det svenska samhället vänder alltfler utsatta svenskar ryggen och prioriterar invandrargrupper framför de som byggt upp Sverige. Pensionärer, barnfamiljer och sjuka lämnas åt sitt öde. Med en kraftigt försämrad samhällsekonomi ökar antalet utsatta svenskar, som blir beroende av hjälp från sina medmänniskor.

Blågula Korset är en välgörenhetsorganisation som specifikt riktar in sig på att hjälpa utsatta svenskar. Frihetsnytt har tidigare skrivit om hemlösa 52-årige Nils och hans hund som fick hjälp med ett boende.

Nu har en fattig tvåbarnsmamma, som haft svårt att få tillvaron att gå ihop, fått hjälp av Blågula Korset. Tack vare detta har hon nu återfått tron på det goda hos människor.

De grupper av utsatta svenskar som Blågula Korset hjälper.
De grupper av utsatta svenskar som Blågula Korset hjälper.

Därför måste Blågula Korset få vårt stöd

Blågula Korset åtnjuter inga statliga stöd och deras arbete lyfts inte fram i vanlig etablissemangsmedia. Men deras arbete är oerhört viktigt.

– När staten struntar i de svenskar som byggt upp Sverige, måste vi vanliga människor hjälpa varandra. Vi kan inte förvänta oss att staten kommer att hjälpa oss. Det har blivit vårt gemensamma ansvar och vi behöver din hjälp, säger Eva Donell, ordförande för Blågula Korset.

Blågula Korsets verksamhet bygger helt och hållet på villkorslösa donationer och de volontärer som hjälper till. För att de ska fortsätta kunna hjälpa utsatta svenskar behöver de hjälp från människor som värdesätter deras arbete. Skänk en gåva till Blågula Korset på 123-118 54 95 eller LÄS HÄR för fler alternativ att bidra till verksamheten.

Mamman återfick hoppet

Här är mat som Karin kunde köpa efter att ha hjälp från Blågula Korset. Foto: Privat
Här är mat som Karin kunde köpa efter att ha hjälp från Blågula Korset. Foto: Privat

Karin* är en sjukskriven tvåbarnsmamma som hade svårt att få tillvaron att gå ihop och samhället inte gjorde tillräckligt, vilket inte minst drabbade hennes barn. Hon kontaktade Blågula Korset när hon var i akut behov av mat och hade 2 kr kvar på sitt konto. Tack vare stödet från Blågula Korset kunde hon därefter köpa mat till sig själv och sina barn.

Nedan publiceras det fina tackbrevet från Karin till Blågula Korset:

– Jag vill från botten av mitt hjärta tacka Blågula korset. Att som ensamstående tvåbarnsmamma leva i kronisk fattigdom, är obeskrivligt tufft. Vissa dagar vill man bara ge upp, men barnen gör att man kämpar vidare. När samhället sviker och hoppet känns ute så har Blågula korset oavkortat gått in med akut hjälp.

Tanken på att det finns människor där ute som hjälper dig oavsett vem du är och som så engagerat försöker finna lösningar i en ytterst svår situation får mig att åter känna hopp inför framtiden. Tack tack och åter tack, Blågula korset, för att ni finns, för det stöd ni ger, för det engagemang ni visar och för det hopp ni föder. TACK🙏

*Karin heter egentligen något annat.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter