SMHI varnar för snöfall

SMHI går ut och varnar för snöfall. En gul varning är utfärdad på flera ställen i Sverige och omkring 10-15 centimeter snö väntas komma.

Under förra veckan bjöd vädret på vårkänslor, solsken och värme i större delar av Sverige och de allra flesta i södra och mittersta Sverige har redan hunnit byta till sommardäck på bilen.

Denna vecka kommer vädret att bjuda på något helt annat när SMHI går ut och varnar för snöfall. En gul varning är utfärdad för norra Värmland, nordvästra Dalarna och södra delen av Jämtland med start ikväll. Omkring 10 till 15 centimeter nysnö väntas att falla under kvällen.

SMHI uppger att det finns risk för trafikproblem med halka, snömodd, dålig sikt samt begränsad framkomlighet. Även störningar i el- och teleförsörjningen kan förekomma.

Förklaring av SMHIs varningsnivåer

SMHI beskriver sina varningsnivåer på följande sätt på sin hemsida:

”SMHIs vädervarningar kan utfärdas på olika nivåer; gul varning, orange varning eller röd varning, beroende på hur stora konsekvenser vädret kan medföra. Röd varning är den allvarligaste graden, men alla varningsnivåer innebär besvärligt väder som kan leda till konsekvenser. Det är därför viktigt att följa varningsläget och förbereda sig, även när en gul varning utfärdas.”

Förberedd dig på olika kriser genom att läsa Frihetsnytt serie om krishantering:
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter