Snart slut för den hätska kommentatorn

En av svensk medias hätskaste politiska kommentatorer slutar efter 44 år. Vissa sörjer, medan andra gläds.
Lena Mellin
Lena Mellin. Foto: Wikipedia/ Poltikerveckan Almedalen

Det är den 28 februari som Aftonbladets vänsterradikala politiska kommentator, Lena Mellin, lämnar jobbet på redaktionen. 1978 började hon jobba där och har under tiden upplevt tio olika statsministrar, skriver Aftonbladet.

Hon kommer dock fortsätta vara delaktig i den politiska podden ”En runda till” och skriva en kolumn i veckan.

Många politiska veteraner säger till tidningen att de aldrig kunnat placera henne i något politiskt fack och att hon riktat hård kritik åt alla håll. Men hon har tydligt lutat åt det socialdemokratiska hållet och verkar vara särskilt fientlig mot nationalister och konservativa svenskar. En agenda som öppet företräds av Aftonbladet som helhet.

Ägna sig åt något vettigare

En person som inte verkar sörja att Mellin slutar är Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, den politiker som fått ta emot mycket från henne genom åren.

– Aftonbladet är ju inte direkt min favorittidning av olika skäl, så kanske är det bästa, ur min synvinkel, att hon slutar och ägnar sig åt något vettigare, säger han till Aftonbladet.

Men med tanke på den fientlighet som Aftonbladet under åren visat upp, återstår att se om Åkesson kan räkna med mindre angrepp därifrån.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter